AGENDA

Jun
24
za
Afrikafestival met Afterparty in de loods
Jun 24 @ 15:00

Festival vanaf 15:00 uur

Om 15.00 uur wordt het festival feestelijk geopend door djembégroep Fourou Kourou Ba. De hele middag biedt de festivalmarkt vele activiteiten voor jong en oud, zoals muziek, workshops en kinderactiviteiten. Bovendien kun je genieten van Afrikaanse hapjes, drankjes, cadeautjes en verhalen van bijzondere projecten.

DJ’s in de avond

Het festival swingt door met een Afrikaanse avond in de Thiemeloods. Dansen op tropische beats van de African Party. DJ’s draaien de hele avond door.
 Toegang gratis en voor het goede doel

Toegang tot het festival is voor alle leeftijden gratis. Alle betrokken partijen werken samen aan een positiever beeld van Afrika en stimuleren eerlijke handel en een beter leven op het continent.

Kijk voor meer informatie op www.afrikafestivalnijmegen.org

afrikafestival-2017-poster-voor-online-gebruik-klein

Jun
30
vr
Improvisatietheater Collectief XX
Jun 30 @ 20:00 – 21:00

 

Ieder middelgroot dorp heeft wel een Chinees restaurant. Zo’n restaurant waar je op zaterdagavond tegen 18.30 uur de rest van het dorp tegenkomt wachtend op je bestelling. Je kijkt wat, lacht beleefd, negeert iemand en eet wat kroepoek terwijl de muziek sereen pingelt. Maar wat ligt er aan die beleefde blikken ten grondslag?

Wat gebeurde er in de week voorafgaande aan het bezoek van de van de dorpelingen aan de afhaalchinees? Wie doet het met wie? Wie is niet helemaal eerlijk en waarom zit zij nu toch weer naast haar?

Improvisatietheatergroep Collectief XX speelt het uit.
Een voorstelling van ong. 45-60 minuten. Niets staat vast. Alles wordt geïmproviseerd.
Zaal open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur
Entree is gratis.

Aanvang: 20:00 uur | Toegang: gratis

logo Collectief XX
collectiefxx

Open Foyer
Jun 30 @ 20:00

Begin je weekend goed en kom borrelen in de Foyer van de Thiemeloods! Geniet van een lekker glas wijn van LenkensWijn of van één van de bieren en draai je favoriete vinyl op de platenspeler!

Vanaf: 20:00 | Toegang: gratis

foyer-6-1024x689

Wijn & Muziek
Jun 30 @ 20:00

Laatste vrijdag van de maand: tijd voor het proeven van enkele nieuwe wijnen bij LenkensWijn! De DJ’s met hun Vintage Sound System zorgen natuurlijk voor de muzikale omlijsting.

Toegang: gratis | Aanvang: 20:00 | Ruimte: Proef Lokaal

Lenkenswijn

Jul
9
zo
Bluebird Café
Jul 9 @ 14:30 – 17:30

Bluebird Café is een project van drie leden van countryband Savannah (www.savannah.nl) en singer-songwriter Marcel Verbeek (www.marcelverbeek.nl). De naam Bluebird Café verwijst naar het wereldberoemde muziekcafé in Nashville: het mekka van singer-songwriters, waar dagelijks nieuwe talenten en grote legendes optreden.

Kaartjes: 12,50
Verkrijgbaar bij Marcel Smulders: 06-16109556
Aanvang: 14.30
Zaal open: 13.30

Bluebird Café speelt eigen werk, maar ook liedjes van singer-songwriters als James Taylor, Paul Simon, Leonard Cohen en Crosby, Stills, Nash and Young. In 2017 brengen ze hun eerste album uit, getiteld Singer-Songwriter Sessions, volume 1.
De intieme concerten van Bluebird Café zijn een must voor liefhebbers van akoestische gitaarmuziek en meerstemmige zang.

Stamgasten:
Marcel & Wilma Smulders, Javier Garcia Vicente (Savannah)
Marcel Smulders, Wilma Smulders en Javier Garcia Vicente vormen al jaren het hart van Savannah, de meest populaire countryband van de Benelux. Savannah toert met veel succes langs theaters en festivals in Nederland en Europa.

Marcel Verbeek
Marcel Verbeek is een singer-songwriter uit Nijmegen, met Brabantse ‘roots’. Marcel bracht twee albums uit met eigen werk en speelde samen met onder anderen meestergitarist Harry Sacksioni en zangeres Anneke van Giersbergen.

Bluebird Café

x-default

Jul
18
di
LoodsBBQ & mobiele wijnbar! | 4 daagse
Jul 18 @ 16:00 – Jul 22 @ 01:00

4DAAGSEstrook

Elke dag tijdens de Vierdaagse kan je vanaf 16:00 terecht in de Thiemeloods voor een drankje op het terras, maar ook voor een simpele maar heerlijke avondmaaltijd ben je aan het juiste adres! Denk aan: soep met brood, hartige taart of een biologische burger. Het is ook mogelijk je eigen vlees/spies/ (vega)burger mee te nemen en onder het genot van een drankje je vlees te garen aan onze gezellige LoodsBBQ! Met de heerlijkste wijnen in de mobiele wijnbar De Vrolijke Druif van Lenkenswijn!

// 4daagse programma //

4 avonden met sfeervolle optredens met op vrijdagavond een swingende afsluiter!

di 18/07
Tim O’Connor + Stripped | 4daagse
woe 19/07
Norwegian Wood zomereditie Anneke van Giersbergen + in ’t Hof
do 20/07
Norwegian Wood zomereditie Stephanie Struijk + Dijsseldonk
vrij 21/07
Power to the Pipo | 4daagse

Tim O’Connor + Stripped | 4daagse
Jul 18 @ 20:15 – Jul 19 @ 01:00

TIMstrook

Tim O’Connor is an original Irish American Folksinger / Bluesman. Born in Chicago, grew up in Hollyweird. Tim spent an eight year period of his life hitchhiking over 300,000 miles in 26 countries. O’Connor has three songs in the feature film “Dead Calm”. A high seas chiller thriller, starring Nicole Kidman, Sam Neill and Billy Zane. In the summer of 1999 Tim made a solo crossing of the North Atlantic Ocean in his sail boat “Theanna”. From Nantucket Island to the Netherlands. He lives on his boat in Holland. He has recently completed writing ten books about his mad adventures. Tim O’Connor the Hitchhiking Poet survives by singing and playing his songs and the Blues.

De Foyer is vanaf 16:00 uur geopend
Aanvang: 20:15 | Toegang: gratis

Stripped Acoustic Band

Jan van Heumen, André Wijers en Hans Willems spelen songs van toen en nu in in een uitgeklede versie. Stripped! Even geen gesjouw met lompe en grote apparatuur. Even geen drums, elektrische gitaren, toeters en bellen. De tijd is rijp voor kleine intieme optredens, dicht bij de mensen. Stripped speelt bij jou in de huiskamer of op een groot podium. Laat je verrassen door het geluid van Stripped. Veel meerstemmige zang en onverwachte arrangementen.

De Foyer is vanaf 16:00 uur geopend
Aanvang: 21:15 | Toegang: gratis

Jul
19
wo
Uitverkocht! Norwegian Wood zomereditie | Anneke van Giersbergen + in ’t Hof
Jul 19 @ 20:15 – 22:30
Anneke van Giersbergen

Anneke van Giersbergen

 

 
Dit evenement is uitverkocht!

In de Vierdaagseweek presenteert Norwegian Wood twee akoestische luisterconcerten in de Thiemeloods. Een oase van rust, net buiten de hectiek van het feest in de stad.

Zangeres Anneke van Giersbergen heeft een van de meest veelzijdige stemmen van Nederland: kraakhelder, krachtig, én kwetsbaar. Ze werd bekend als het boegbeeld van metalpioniers The Gathering, maar inmiddels heeft ze al weer vele jaren een succesvolle solo-carrière. Anneke maakte daarnaast een kindervoorstelling en ze is te horen in de Efteling-attractie Baron 1898. Ze deed twee theatertournees, meerdere televisieoptredens, en eind 2016 richtte ze haar nieuwe metalband VUUR op. Tijdens haar akoestische solo-optredens begeleidt Anneke zichzelf op gitaar en speelt ze naast nummers uit haar eigen carrière ook een aantal interessante covers o.a. van Pink Floyd en Fleetwood Mac.
De avond wordt muzikaal geopend door Dirk-Wim in ‘t Hof, gastheer van Norwegian Wood.

zaal open: 20:00 | aanvang 20.15

Kaarten verkrijgbaar vanaf 25 april 2017

Tickets

Jul
20
do
Norwegian Wood zomereditie | Stephanie Struijk + Dijsseldonk
Jul 20 @ 20:15 – 22:30

Stephanie Struijk

Stephanie StruijkIn de Vierdaagseweek presenteert Norwegian Wood twee akoestische luisterconcerten in de Thiemeloods. Een oase van rust, net buiten de hectiek van het feest in de stad.

Singer-songwriter Stephanie Struijk stond vorige keer bij ons nog aangekondigd als Stevie Ann. Tijdens dat optreden speelde ze voor het eerst een aantal nieuwe, Nederlandstalige nummers. Die liedjes verschenen later op haar nieuwe album. Ze schreef de tekst en muziek samen met Daniël Lohues tijdens een twee weken durende roadtrip door de Verenigde Staten. Met haar nieuwe muziek speelde ze in het voorprogramma van BLØF en stond ze op Concert at SEA. Met de voorstelling ‘Nieuwe Maan’ stond ze in het theater.
In het voorprogramma speelt Norwegian Wood-gastheer Eric van Dijsseldonk.

zaal open: 20:00 | aanvang 20.15
Kaarten verkrijgbaar vanaf 25 april
Tickets

Jul
21
vr
Power to the Pipo | 4daagse
Jul 21 @ 19:30 – Jul 22 @ 01:00

Hal

Power to the Pipo knalt, bralt, wankelt en valt…om weer op te staan en nog harder te gaan!Hun energieke brouwsel van rauwe funk, eigenwijze jazz en explosieve improvisatie zorgt ervoor dat je na één nummer al verkocht bent. Deze authentieke band met gepassioneerde muzikanten uit verschillende windstreken weet ieders gevoelige danssnaar te raken…feest gegarandeerd!

De Foyer is geopend vanaf 16:00, vanaf 19:30 DJ’s en live muziek met aansluitend Power to the Pipo! Toegang = gratis!