LoodsBBQ en mobiele wijnbar tijdens Vierdaagse!

4DAAGSEstrookElke dag tijdens de Vierdaagse kan je vanaf 16:00 terecht in de Thiemeloods voor een drankje op het terras, maar ook voor een simpele maar heerlijke avondmaaltijd ben je aan het juiste adres! Denk aan: soep met brood, hartige taart of een biologische burger. Het is ook mogelijk je eigen vlees/spies/ (vega)burger mee te nemen en onder het genot van een drankje je vlees te garen aan onze gezellige LoodsBBQ! Met de heerlijkste wijnen in de mobiele wijnbar De Vrolijke Druif van Lenkenswijn!

// 4daagse programma //

4 avonden met sfeervolle optredens met op vrijdagavond een swingende afsluiter!

di 18/07
Tim O’Connor + Stripped | 4daagse
woe 19/07
Norwegian Wood zomereditie Anneke van Giersbergen + in ’t Hof
do 20/07
Norwegian Wood zomereditie Stephanie Struijk + Dijsseldonk
vrij 21/07
Power to the Pipo | 4daagse

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Anneke van Giersbergen en Stephanie Struijk treden op tijdens Vierdaagse-week

Anneke van Giersbergen

Anneke van Giersbergen

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse presenteert Norwegian Wood twee akoestische luisterconcerten in de Thiemeloods. Een oase van rust, net buiten de hectiek van het feest in de stad. Twee artiesten, die eerder al veel indruk maakten bij Norwegian Wood, komen opnieuw optreden: Anneke van Giersbergen (wo 19-7) en Stephanie Struijk (do 20-7). Kaarten zijn online verkrijgbaar vanaf dinsdag 25 april via deze link.

Stephanie Struijk

Stephanie Struijk

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

De Andersons brengen een hartstochtelijk theaterconcert over verwondering

De Andersons spelen Hier Dooft Niets: een hartstochtelijk en humoristisch theaterconcert, waarmee de makers ten strijde trekken tegen de onverschilligheid en een liefdevolle oproep doen tot verwondering. Ze grijpen het leven bij de lurven en laven zich samen met het publiek aan liederen vol levenslust, liefdeslust en troost in stormachtige tijden.

Andersonsstrook2

Daarnaast gaan ze een uitdaging aan die ervoor zorgt dat Hier Dooft Niets iedere keer anders is: als extra traktatie nodigen ze iedere voorstelling ook een lokale held, muzikant, schrijver, filosoof of kunstenaar uit die zijn of haar verwondering deelt met De Andersons en het publiek. Gasten van dit seizoen zijn o.a. Freek de Jonge, Vincent Bijlo, Theo Nijland, Jeroen Zijlstra, Nynke Laverman, Meester Bart en Ingmar Heytze.

De gast in de Thiemeloods is de Nijmeegse schrijver en hoorspelmaker Hanneke Hendrix. Ze maakte bij De Hoorspelfabriek hoorspelen voor NTR & BNN, waarvoor ze ondermeer een Prix Italia won. Hendrix debuteerde in 2012 met de roman ‘De verjaardagen’, in 2014 verscheen haar roman ‘De dyslectische-hartenclub’.

Hier Dooft Niets speelt op vrijdag 3 februari om 20:30u in de Thiemeloods te Nijmegen. Reserveren via Kaartverkoop | Toegang: €15,00

Voor meer informatie en overige speeldata: www.deandersons.nl

Bekijk hier de teaser van Hier Dooft Niets.

Over De Andersons
Hier Dooft Niets is het vierde project van De Andersons; eerder (2014-2016) maakten zij met schrijver Arjen Lubach en regisseur Karina Kroft de muziektheatervoorstelling Stockholm Sneeuwt over de meest spraakmakende cold case in de Zweedse geschiedenis, die van de in februari 1986 doodgeschoten Zweedse premier Olof Palme. Over dit programma schreef de pers: “Wonderschone liedjes”, “Een warme en overdonderende gebeurtenis”. De Andersons is een kleinkunstgezelschap met Zweedse roots bestaande uit Anna Ågren, Roel Dullaart en muzikant Mirek Walton. Voor Stockholm Sneeuwt maakten ze een voorstelling over het leven en werk van Cornelis Vreeswijk en een concertreeks getiteld Ballades en Brutaliteiten i.s.m. de band Zijlstra. Met deze drie vorige programma’s heeft het trio inmiddels meer dan 250 keer gespeeld.

De Andersons: Anna Ågren, Roel Dullaart en Mirek Walton // Tekst: Anna Ågren, Roel Dullaart en Roxanne Hellevoort // Muziek: Roel Dullaart en Mirek Walton // Regie: Karina Kroft

 

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Fijne feestdagen!

Namens de Thiemeloods wensen we iedereen fijne kerstdagen en een feestelijk 2017! Wat wens jij voor het nieuwe jaar? Nog de hele kerstvakantie kun jij je wens komen ophangen in de wensboom buiten bij de Thiemeloods. Na een geslaagd jaar boordevol activiteiten in de loods nemen ook wij even vakantie, vanaf vrijdag 6 januari zijn we weer geopend, tot dan!

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Anne Soldaat, Gerson Main en Ruben Hein in concertreeks ‘Norwegian Wood’

De bijzondere concertreeks in de Thiemeloods waarbij artiesten een uniek akoestisch optreden geven is inmiddels bij velen bekend. Na een intiem concert van de The Watchman afgelopen november is het tijd voor drie nieuwe artiesten. Niemand minder dan Anne Soldaat staat 16 december op de planken, gevolgd door singer-songwriter Gerson Main op 22 januari en Ruben Hein op 10 februari.

Anne Soldaat maakte in de jaren negentig furore als eigenzinnig gitarist, zanger en mede-songwriter van de nu al legendarische band Daryll-Ann. De afgelopen jaren speelde hij met o.a. Tim Knol en Freek de Jonge, ging hij op pad met Clean Pete en schrijfster Maartje Wortel, en keerde Daryll-Ann een jaar lang terug op de podia met hun reünie-tour. De avond op 18 december wordt geopend door Iris Penning, die je met poëtische pop verwelkomt in haar hersenkroeg.

In het nieuwe jaar gaat de concertreeks op 20 januari van start met een dubbelconcert met twee talenten uit ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’. Gerson Main is sinds dit tv-programma bekend als ‘die jongen met die muts’, maar viel vooral op met nummers die je verbazen en verrassen. Hij laat zich inspireren door alles wat er om hem heen gebeurt, en schrijft liedjes vol dichterlijke vondsten, vaak voorzien van een Caribische swing. Hij speelde eerder in de band van Dio, Akwasi en Typhoon en gaat nu vol voor zijn eigen carrière. In januari verschijnt zijn debuutalbum, getiteld ‘De Slechtste Singer-Songwriter van Nederland’. Demi Knight neemt haar publiek in het voorprogramma mee naar haar eigen wereldje, gewapend met akoestische gitaar, countrysnik en eerlijke teksten.

In afwachting van zijn derde album (medio 2017) geeft Ruben Hein op 10 februari een uniek soloconcert in de Thiemeloods. De veel geprezen zanger en jazzpianist zal nummers vertolken uit eigen repertoire, aangevuld met moderne klassiekers en niet eerder gespeelde nieuwe songs. Ruben’s eigenzinnige muzikaliteit en kenmerkende stemgeluid zullen in deze intieme setting de boventoon voeren. Vanaf de release van zijn eerste single ‘Elephants’ (2010) raakte Ruben Heins muzikale carrière in een stroomversnelling: hoge radio noteringen bij o.a. 3FM en Radio 6; vele shows tot aan China; en uitverkochte club- en theatershows. Ook volgden samenwerkingen met onder andere: Oleta Adams, Jonathan Jeremiah, Lori Lieberman, Metropole Orkest, Wouter Hamel en Kris Berry. In het voorprogramma uw gastheer Eric van Dijsseldonk, met rootsy popsongs in het Nederlands en Engels.

Kaarten: bit.ly/thiemeloods

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Tweede seizoen concertreeks ‘Norwegian Wood’ van start in de Thiemeloods

Na een succesvol eerste seizoen met veelal uitverkochte zalen, gaat het tweede seizoen ‘Norwegian Wood’ op vrijdag 16 september van start in de Thiemeloods. De eerste drie artiesten die de komende maanden het podium zullen betreden zijn JW Roy, Lea Kliphuis en The Watchman. Rasartiest JW Roy opent 16 september de tweede reeks akoestische luisterconcerten. Op zijn laatste album Dry Goods & Groceries keert JW Roy terug naar zijn roots: de Americana. In de karakteristieke bovenzaal van de industriële loods komt hij zijn songs solo ten gehore brengen. De avond wordt geopend door gastheer Eric van Dijsseldonk, met rootsy popsongs in het Nederlands. Hij speelde gitaar bij o.a. Ricky Koole, Laura Vane en JW Roy. Dus wie weet spelen ze nog een paar liedjes samen…?

In oktober volgt Lea Kliphuis: zangeres, gitariste & liedjesschrijfster uit ons eigen Nijmegen. In 2010 bracht ze haar debuutalbum Can I Come By? uit bij Excelsior Recordings. Nu is daar The World Owes Me Nothing. Vol pure eerlijke liedjes, met invloeden uit de alternatieve country en de westcoastmuziek van de jaren ‘70. De avond wordt geopend door gastheer Dirk-Wim in ’t Hof. Hij was voorman van de Nijmeegse band Het Kaf en van het muzikaal kindertheater Kleintje Kaf. Sinds 2010 treedt hij als zanger, liedjesschrijver en verhalenverteller op onder de naam In ’t Hof. In 2015 presenteerde hij zijn derde Nederlandstalige album: “Kus me dood”. En de volgende is alweer in de maak.

Ad van Meurs a.k.a. The Watchman volgt Lea op in november. Al meer dan vijfentwintig jaar heeft hij een belangrijke rol als singer-songwriter, gitarist, organisator, schrijver en filmmaker in de Transatlantische folk en blues scene. Zijn nauwe band met de USA maakte van hem een internationaal erkend artiest die zich perfect thuis voelt op het podium. Hij vormt met zijn ‘partner in music’ Ankie Keultjes, zangeres, geluidstechnicus, producer en schrijfster een ideale muzikale samenzwering. Samen met hun zoon Dylan Adrian op gitaar betreden zij het podium. In het voorprogramma liedjesschrijver Martijn Kuijten. Hij speelde het afgelopen jaar vooral met zijn band Op zoek naar Johan, maar in de loods vertolkt hij zijn liedjes met gitarist Mark de Groot. Kleine akoestische folk liedjes worden afgewisseld met country-blues songs. Brabicana liedjes die één ding gemeen hebben: een goed verhaal!

Sinds vorig jaar vinden bijzondere concerten onder de naam ‘Norwegian Wood’ elke derde vrijdag van de maand plaats in de Thiemeloods in Bottendaal. Na afloop kan er geborreld worden in de sfeervolle Foyer. De Nijmeegse muzikanten en initiatiefnemers van de reeks, Eric van Dijsseldonk en Dirk-Wim in ’t Hof, benaderden eigenaar van het pand Jan van de Veerdonk met de vraag of de concerten wellicht in de Thiemeloods zouden passen. Dat verliep precies zoals eigenaar Jan van de Veerdonk het graag ziet: ‘Ik houd er van om samen te werken en verschillende initiatieven samen te brengen, kruisbestuiving noem ik dat. Er komen veel ideeën en initiatieven onze kant op en dat past ook goed bij hoe het er hier aan toe gaat. We hebben drie verschillende ruimtes die beschikbaar zijn voor verhuur. Van optreden, tot vergadering of promotiefeest, er is voor elk wat wils, er is weinig wat hier niet kan!’ aldus een enthousiaste van de Veerdonk.

Tickets

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Tweede seizoen concertreeks ‘Norwegian Wood’ van start in de Thiemeloods

Foto terugblik 1 Jaar Open

Het was een geslaagd feest 1 april! We hebben genoten en gaan vol frisse moed beginnen aan ons tweede jaar! Hier een foto terugblik van de dag.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Foto terugblik 1 Jaar Open

1 jaar open: Feest! | 1 april 17:00-21:00

Alweer een jaar geleden opende de Thiemeloods haar deuren voor publiek. Op vrijdag 1 april 2016 wordt dit jubileum gevierd. Onder het genot van een hapje & drankje (1e drankje van het huis!) en met optredens in het Proef Lokaal van Eric van Dijsseldonk & Dirk-Wim in ’t Hof, improvisatietheater Buiten Bereik en DJ Rob-Mar-Li ben je uitgenodigd om te proosten op een succesvol eerste jaar. Er zal een heerlijke maaltijd gekookt worden door Syriërs van Heumensoord en bezoekers kunnen ‘live’ een Thiemeloods-tas laten drukken.

De bekendheid van het pand en de stroom van activiteiten neemt snel toe. Ook steeds meer bedrijven en instellingen weten de Thiemeloods te vinden als een goede locatie voor hun ‘dag op de hei’, of eigen besloten bijeenkomsten. Het vernieuwde Proef Lokaal maakt zijn naam waar. In deze nieuwe, ruwe, werkplaats-achtige ruimte kan werkelijk alles.


Vanaf 1 april is ook de Foyer weer geopend voor passanten (vrij t/m zo 11:00-18:00) met een compleet nieuwe lunchkaart, een heerlijke borrelplank, speciale diner-/buffetavonden, proeverijen en live optredens. Tijdens het feest op 1 april krijgt het publiek alvast een voorproefje op de nieuwe gerechten, kan er geproefd worden van de wijnen van LenkensWijn en de patisserie van Even naar Eef. In de Foyer verzorgt ‘JACK’s Housecafé’ een initiatief van Blauwdruk & KANT, de muzikale omlijsting.

De Thiemeloods heeft een eigen informele sfeer waarbij iedereen zich snel thuis voelt. Kwaliteit van service en het geboden programma is de drager van dit al. Het valt niet mee om als vrij ongesubsidieerd podium het hoofd boven water te houden maar een goede start biedt mogelijkheden voor de toekomst. Eigenaar Jan van de Veerdonk vormt samen met Remy Angel, Cathrien van de Veerdonk en Sanne van Slooten de vaste kern van de Thiemeloods. Als team blijven zij vernieuwen, ontdekken en vooruit kijken; op naar een mooi nieuw jaar!

1 JAAR OPEN: FEEST! – vrijdag 1 april 17:00u-21:00u | Toegang: gratis

facebook1jaarOpen

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor 1 jaar open: Feest! | 1 april 17:00-21:00

Foto-terugblik Jack’s House Café

Blauwdruk & KANT present: Jack’s Housecafé – Voor de liefhebbers van house dé ontmoetingsplek om samen met je vrienden het weekend in te luiden. Bij JACK kun je terecht voor een borrel en een hapje in huiselijke sfeer. JACK neemt zijn fijnste houseplaten mee en Bring Your Own Vinyl!

Tijdens de eerste editie op 5 februari werd tevens de documentaire van Planet Rose (Doornroosje) vertoond. Hier enkele foto’s van deze geslaagde avond! Voor wie het gemist heeft: vrijdag 4 maart de tweede editie!

Geplaatst in NIEUWS | Reacties staat uit voor Foto-terugblik Jack’s House Café

Enquete – je mag hem invullen!

Wij zijn benieuwd naar jouw mening! Denk met ons mee en tip jouw nieuwe ideeën met onderstaande enquête. Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar opmerkingen en suggesties en horen we graag wat je van je bezoek aan ons vond.

Klik hier om naar de enquete te gaan!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Enquete – je mag hem invullen!