ANDRÉ MANUEL – STEPHANIE STRUIJK – Zomerfeesten in Thiemeloods

Wanneer:
15-07-2024 @ 20:30 – 22:00
2024-07-15T20:30:00+02:00
2024-07-15T22:00:00+02:00
Kosten:
21,00

Thiemeloods serveert tijden de Vierdaagse heerlijke gerechten van de houtskool barbecue met passende salade en rustiek stokbrood. Het is mogelijk een hiervoor combiticket concert/diner te kopen.

Op de vierdaagse-maandag houden we geen rustdag, we ontvangen met groot genoegen twee grootse vertolkers van het Nederlandse lied. De avond wordt geopend door enfant terrible André Manuel die in zijn schurende liederen nooit een blad voor de mond neemt. Daarna is het de beurt aan Stephanie Struijk die met haar warme stem en gloedvolle liedjes altijd veel indruk maakt. André en Stefanie spelen allebei ongeveer een uur.

ANDRÉ MANUEL

Al ruim 25 jaar staat deze Tukker bekend als de bikkelharde satiricus. De shows van deze compromisloze bulldozer zit vol incorrecte schimpscheuten, harde grappen en beledigingen. Maar Manuel zet ze zo slim en functioneel in dat je weinig anders kunt dan de conclusie van de Volkskrant onderstrepen: ‘’André Manuel is een van de interessantste cabaretiers in Nederland.’’

Als deel van de band Fratsen, brengt hij maatschappijkritische nummers de wereld in. Wanneer de band stopt, verweeft het cabaret zich meer en meer door zijn liederen vol ongezouten meningen. De uitleg die hij geeft bij zijn liedjes wordt steeds langer. Totdat zich een voorstelling ontpopt die echt cabaret genoemd mag worden. Hij schopt tegen alledaagse dingen aan. Hij wil niet meedoen met een hype en mengt zich in politiek en maatschappelijk debat.

André Manuel is inhoudelijk, geestig, fantasierijk en gitzwart. Niemand laat hij onberoerd.

STEPHANIE STRUIJK

Stephanie Struijk reist als muzikant al bijna twintig jaar langs Nederlandse en Vlaamse theaters. Eerst als Stevie Ann – toen ze nog Engelstalig zong – en inmiddels alweer een aantal jaar onder haar eigen naam.
Haar nieuwe album heet ‘Dezelfde zon’. Ze nam het in één keer op. Zoals ze dat in de jaren dertig deden; met een paar mensen in de studio samen een lied spelen. De goede opname, niet naderhand knippen en plakken.
De verhalen en haar stem staan centraal. De liedjes zouden fragmenten uit haar dagboek kunnen zijn. Eerlijk en herkenbaar zingt ze over de liefde en het moeten loslaten daarvan. En over sterk zijn en kiezen voor jezelf. Kleine liedjes over grote gevoelens.

Net als haar eerste Nederlandstalige album uit 2016 is ‘Dezelfde Zon’ een verzameling liedjes in het Roots/Americana genre. Een groot deel van de muziek en teksten schreef ze samen met Daniël Lohues, die ook het album produceerde.

 

%d bloggers liken dit: