BERTOLF – UITVERKOCHT – Zomerfeesten in Thiemeloods

Wanneer:
16-07-2024 @ 20:30 – 22:00
2024-07-16T20:30:00+02:00
2024-07-16T22:00:00+02:00
Kosten:
21,00

 

Thiemeloods serveert tijden de Vierdaagse heerlijke gerechten van de houtskool barbecue met passende salade en rustiek stokbrood. Het is mogelijk een hiervoor combiticket concert/diner te kopen.

Wie de documentaire Bertolf in Bluegrass heeft gezien weet het zeker. De beste bluegrass en rootsmuziek komt gewoon uit Zwolle. Bertolf is de koning van het genre en treed vanavond op met multi-instrumentalist Janos Kolen en bassiste Nathalie Schaap. Dit beloofd een uitermate gedenkwaardige avond te worden …

BERTOLF TRIO

‘Bluefinger’ is de titel van het nieuwe album van Bertolf. In het gelijknamige programma brengt hij  zijn nieuwe werk en de beste nummers en hits van eerdere platen, maar dan wel in volledig akoestische bluegrass-versies, begeleid door twee toppers uit de Nederlandse bluegrass-scene: Nathalie Schaap op contrabas en Janos Koolen op mandoline.
Bertolfs liefde voor muziek begon met bluegrass. Zijn vader draaide bijna niets anders en het ouderlijk huis stond vol met gitaren, mandolines en banjo’s. Niet lang geleden reisde de singer-songwriter en gitarist naar Nashville om eindelijk zijn oude droom eens waar te maken: een album opnemen met zijn grote helden, muzikanten waar hij al zijn hele leven naar luistert. Onder meer dobro-grootheid Jerry Douglas, vioolgenie Stuart Duncan en baslegende Mark Schatz speelden mee.
Ook vertelt Bertolf over de geschiedenis van bluegrass en speelt hij een aantal parels uit dit roemruchte repertoire.

 

%d bloggers liken dit: