Björn van der Doelen & Eric van Dijsseldonk | dubbelconcert

Vanavond twee Brabanders solo op het podium. Al kan niet uitgesloten worden dat ze ook een paar liedjes samen gaan doen…

Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:15
Entree: 15,- | concert + diner in pop-up restaurant Elixer 30,-

Tickets

Voormalig profvoetballer Björn van der Doelen (PSV, Standaard Luik, FC Twente en NEC) stopte nog voor z’n 30ste met voetballen om muziek te gaan maken. Inmiddels is hij gepokt en gemazeld als Brabantse singer-songwriter en na het uitkomen van z’n laatste album “Eerwaarde Vader zegen mij want ik heb gezondigd” alweer vijf albums verder.
Een paar honderd optredens (sinds 2007) in grote en verrekt kleine zaaltjes, theaters, huiskamers en op festivals hebben er voor gezorgd dat Van der Doelen inmiddels uiterst comfortabel op het podium staat. Een karakter waarbij de glimlach nooit ver weg is. Die een verhaal kan vertellen. Geen poëtisch gelul maar ware woorden.
Over hoe vaak hij pas om 6 uur ’s ochtends thuis kwam, alle kroegen al lang dicht. Over hoe hij nu pas inziet hoe eenzaam zij toen moet zijn gewist. Over hoe hij die apenrots moest beklimmen als een man. En over hoe zij hem tenslotte, zonder nog een woord, weer in haar armen neemt zoals alleen een vrouw da kan.

“Van der Doelen ontpopt zich als Nederlandse americana artiest van formaat.” (OOR)
“Geen filter in z’n sigaretten en ook niet tussen tong, vingers en geest”
*****(Music Maker)

Ex-Eindhovenaar Eric van Dijsseldonk bracht drie albums uit met rootsy popsongs, aanvankelijk Engelstalig maar later in het Nederlands. Op zijn nieuwe EP met de titel ‘45’, bezingt hij het leven van een veertiger, melancholisch met een glimlach. Hij schrijft fijne compacte popliedjes in de tradities van Neil Finn, Ron Sexsmith en Tom Petty, en zijn stem klinkt onveranderd jongensachtig.

Daarnaast speelde Van Dijsseldonk als gitarist bij o.a. JW Roy, Erwin Nyhoff en Ricky Koole. Ook organiseerde hij samen met Dirk-Wim in ‘t Hof de Norwegian Wood-avonden in de Thiemeloods. Het afgelopen jaar tourde hij met de succesvolle George Harrison-tribute While My Guitar Gently Weeps door het land.

“Eric van Dijsseldonk beschikt over de gave om subtiel en soms met een knipoog, een retro-sixties en seventies popsound tot warme, vertrouwde en vooral tijdloze Nederpop om te toveren. Ook blijft hij tekstueel dicht bij zichzelf, waardoor je als luisteraar heel snel door de pure eenvoud van zijn liedjes gegrepen wordt.”
**** (Revolver)

“Melodieën van Johan-achtige schoonheid…Crowded House in het Nederlands” (OOR)

Bekijk hier een filmpje van Björn van der Doelen – Moederke lief
Bekijk hier een filmpje van Eric van Dijsseldonk – 45 (trailer)

Bjorn van der doelen eric van dijsseldonk

%d bloggers liken dit: