LAND VAN TAAL EN WAAL | NOL HAVENS, Hanneke Hendrix, Qader Shafiq en Ishfarah Esseboom

Wanneer:
18-02-2024 @ 15:00 – 17:00
2024-02-18T15:00:00+01:00
2024-02-18T17:00:00+01:00
Waar:
Thiemeloods Theater
Leemptstraat 34
Contact:
Stichting Volbloed
Nol Havens staat vooral bekend als de frontman van de Nederlandse popgroep VOF de Kunst, opgericht in 1983. De band verwierf internationale bekendheid met hun hit Suzanne in 1983, wat leidde tot succes in verschillende landen. En wie kent niet de aanstekelijke ode aan het zwarte goud Kopje Koffie?
Nol Havens heeft een karakteristieke stem en heeft met VOF de Kunst een aantal albums uitgebracht die zowel nationaal als internationaal gewaardeerd worden. Naast zijn muzikale carrière heeft Havens zich ook beziggehouden met acteren en schrijven. Hij heeft meegewerkt aan diverse theaterproducties en televisieprogramma’s. Zo schreef hij samen met Annie MG Schmidt liedjes voor Sesamstraat en meerdere jeugdtheatervoorstellingen.
Met zijn kenmerkende stijl en bijdragen aan de Nederlandse muziekscene heeft Nol Havens een blijvende indruk achtergelaten. Zijn veelzijdigheid als artiest en zijn betrokkenheid bij verschillende artistieke disciplines hebben bijgedragen aan zijn positie als een gerespecteerde naam in de Nederlandse muziekwereld.

Nol Havens

Deze editie van Land van Taal en Waal wordt niet gepresenteerd door Marcel Rözer maar door Hanneke Hendrix. Hanneke Hendrix is een Nederlandse schrijver, columnist, hoorspelmaker en theatermaker. Ze is vooral bekend geworden door haar veelzijdige bijdragen aan de Nederlandse culturele scene.
Als schrijver heeft Hanneke Hendrix verschillende romans en verhalenbundels op haar naam staan. Haar werk kenmerkt zich door een combinatie van humor, scherpe observaties en een unieke vertelstijl. Ze heeft ook regelmatig columns geschreven voor diverse media.
Naast haar werk als schrijver is Hanneke betrokken geweest bij theaterproducties en heeft ze haar creativiteit ingezet in verschillende artistieke projecten. Ze weet op een authentieke wijze hedendaagse thema’s te verweven in haar werk en heeft daarmee een plaats veroverd in de Nederlandse literatuur en cultuur.

Hanneke Hendrix

Qader Shafiq (Kabul 1968) kwam op zijn 25ste naar Nederland; sinds 1994 woont hij in Nijmegen. Hij wekte de nieuwsgierigheid in zichzelf dit platte land te leren kennen, van de Nederlandse taal te houden en in het Nederlands te schrijven.
Qader is oprichter en directeur van Bureau Wijland, een advies- en projectbureau dat staat voor duurzame verbinding van mensen en organisaties, met elkaar en met de samenleving. Daarnaast is hij columnist en dichter.
Zijn columns, verhalen en opiniestukken zijn via de radio uitgezonden en in diverse regionale en landelijke bladen gepubliceerd. Hij stelde verscheidene proza- en poëziebundels samen: Feest van tranen en glimlach, Veelzeggende Cijfers en Een zwijgend lied op mijn lippen, een bloemlezing met gedichten en verhalen van Afghaanse schrijvers. Ook is hij medesamensteller van Hoezo tolerant? waarin elf bekende en minder bekende Nederlanders zich uitspreken over tolerantie en de multiculturele samenleving, en de poëziebundel Hoe zie je de toekomst? In 2018 verscheen Qaders eerste dichtbundel, Ziensdurf.

Qader Shafiq

Ishfarah Esseboom is schrijver van een niet bestaand genre, zoals ze zelf zegt. Ze laat zich inspireren door teksten en muziek in verschillende talen en dialecten. Slingerend over de grenzen tussen songtekst, gedicht en spoken word probeert Ishfarah vooral zich vooral niet te houden aan één taal, stijl of discipline. In de hoop dat het voor haar publiek een nieuw licht schijnt op iets wat ze nog niet zo goed kende.

Ishfarah Esseboom

 

Land van Taal & Waal is de maandelijkse muzikale, literaire bonte avond in het Thiemeloods Theater in hartje Bottendaal, Nijmegen. Tijdens deze avonden ontmoeten schrijvers, dichters, wetenschappers, zangers, rappers en andere kunstenaars elkaar. De verbindende factor is telkens de Nederlandse taal. Bloedeigen Hollandse liedjes worden afgewisseld met literaire en wetenschappelijke voordrachten uit eigen werk.

Mee-eten? Na de voorstelling wordt er voor € 15.00 een heerlijke dagmaaltijd geserveerd in de Thiemeloods.

zo 18 feb 2024 | 15.00u | Land van Taal en Waal | €10,- | dagmaaltijd €15,-

%d bloggers liken dit: