LAND VAN TAAL EN WAAL | RICK DE LEEUW, Idwer De La Parra en Hava Güveli

Wanneer:
03-03-2024 @ 15:00 – 17:00
2024-03-03T15:00:00+01:00
2024-03-03T17:00:00+01:00
Waar:
Thiemeloods Theater
Leempstraat 34. Nijmegen
Kosten:
€10,-
Contact:
Dick van Dijk

Land van Taal en Waal met o.a. RICK DE LEEUW, Idwer De La Parra en Hava Güveli

 

Rick de Leeuw is een Nederlandse singer-songwriter, dichter en auteur, geboren op 10 november 1960 in Haarlem. Hij staat bekend om zijn veelzijdige artistieke carrière, waarin hij zich heeft onderscheiden als zanger, gitarist en frontman van de Nederlandse rockband Tröckener Kecks. In de jaren 80 en 90 was Tröckener Kecks een invloedrijke band in de Nederlandse muziekscene, met hits als Met Hart en Ziel’ en ‘Nu of Nooit’. Rick de Leeuw’s energieke podiumaanwezigheid en doorleefde teksten maakten hem een herkenbare figuur in de Nederlandse popmuziek.
Na het uiteenvallen van Tröckener Kecks heeft Rick de Leeuw zijn creatieve reis voortgezet als soloartiest. Hij heeft diverse albums uitgebracht, waarbij hij zijn muzikale stijl verder heeft ontwikkeld en zich ook heeft toegelegd op het schrijven van poëzie. Zijn teksten zijn vaak doordrenkt met persoonlijke reflecties en maatschappelijke observaties.

Naast zijn muzikale activiteiten heeft Rick de Leeuw zich ook toegelegd op het schrijven van boeken. Hij heeft enkele romans en poëziebundels op zijn naam staan, waarin zijn literaire vaardigheden tot uiting komen.
Met zijn lange en veelzijdige carrière heeft Rick de Leeuw een blijvende invloed gehad op de Nederlandse kunstwereld, zowel in de muziek als in de literatuur. Zijn werk weerspiegelt een diepgaande betrokkenheid bij de menselijke ervaring en de complexiteit van het leven.

Idwer de la Parra

Idwer de la Parra (1977) publiceerde in RevisorTerrasTirade en de Poëziekrant en won in 2015 de Vondel CS-poëzieprijs met zijn gedicht ‘Kom terug’. Hij studeerde aan de kunstacademie en aan de toneelschool. Zijn debuutbundel Grond (2016) werd lovend ontvangen en bekroond met de Lucy B. en C.W. van der Hoogt-prijs en de Poëziedebuutprijs. In 2023 verscheen zijn nieuwste bundel: Vlerk .

Hava Güveli houdt van schrijven, vooral van poëtische teksten. Ze is geboren in een Turks-islamitisch gezin in Deventer. Ze schrijft veel over herinneringen, ook uit die periode. Terugkerende thema’s zijn het voelen van eenzaamheid en de strubbelingen door het opgroeien in de sterk verschillende werelden van thuis en daarbuiten. Vaak beschrijft ze dingen vanuit een kinderlijke blik om de wereld beter te kunnen begrijpen. De gebruikte naïviteit kan zorgen voor ongemakkelijke directheid, maar ook voor komische beelden. Hava schrijft niet alleen, maar combineert sinds kort haar teksten met dansbewegingen en muziek op de cello. Zo komt ze tot een beweeglijke theatrale voorstelling op gladde vloer. In 2006 heeft ze de El Hizjra Literatuurprijs gewonnen. Voor haar eerste bundel ‘Alles wat ik vergeet is mooi meegenomen’ mocht ze in 2020 de Granate prijs in ontvangst nemen. En in 2023 won ze de jury-prijs van de Poetry Slam Festina Lente. Naast haar eigen schrijfpraktijk is ze ook schrijfdocent en legt ze in haar lessen de nadruk op het creatieve aspect.

Hava Güveli

Land van Taal & Waal is de maandelijkse muzikale, literaire bonte middag in het Thiemeloods Theater in hartje Bottendaal, Nijmegen. Tijdens deze avonden ontmoeten schrijvers, dichters, wetenschappers, zangers, rappers en andere kunstenaars elkaar. De verbindende factor is telkens de Nederlandse taal. Bloedeigen Hollandse liedjes worden afgewisseld met literaire en wetenschappelijke voordrachten uit eigen werk.

Mee-eten? Na de voorstelling wordt er voor € 15.00 een heerlijke dagmaaltijd geserveerd in de Thiemeloods.

zo 3 mrt 2024 | 15u | Land van Taal en Waal | Thiemeloods Theater | €10,- | maaltijd €15,-

%d bloggers liken dit: