Festival Jazz International Nijmegen – Michiel Braam, Annelie Koning en Lilly King

Wanneer:
27-10-2018 @ 14:30
2018-10-27T14:30:00+02:00
2018-10-27T14:45:00+02:00
Kosten:
Gratis

Na twee uitverkochte edities van Festival Jazz International Nijmegen vindt het wervelende jazzfestival voor de derde keer plaats op 25, 26, 27 en 28 oktober 2018. Met op zaterdag 27 oktober twee gratis optredens in de Thiemeloods!

MICHIEL BRAAM & ANNELIE KONING (NL)

14:30 – (GRATIS)
Michiel Braam en Annelie Koning gaan muzikaal aan de haal met donkere teksten van de zestiende-eeuwse dichter Bredero.
Pianist en componist Michiel Braam combineert buitengewone virtuositeit met een speelse hang naar het onvoorspelbare. Belangrijke invloeden zijn Cecil Taylor, Thelonious Monk en Lennie Tristano, pianisten die zich net als Braam naast de mainstream bewogen en tegelijk voortbouwden op de traditie. Braams wervelend dynamische en percussieve manier van spelen klinkt strikt persoonlijk. Braam neemt je als luisteraar mee op een wilde, verrassende reis, maar zorgt dat je niet verdwaalt.
Annelie Koning is experimenteel vocaliste en componiste. In juni 2017 studeerde ze af in de richting jazz/pop zang aan het conservatorium van ArtEZ in Arnhem. In haar werk combineert Annelie compositie met improvisatie waarbij ze continue de mogelijkheden van haar stem onderzoekt.

LILLY KING (NL)

15:45 – (GRATIS)
Annelie Koning is de frontvrouw van de Nederlandse avant-garde popband Lilly King. Bij Lilly King laat ze Nederlandstalige nummers versmelten met improvisatie. De nummers hebben een poëtisch karakter en een organische structuur, die de luisteraar meevoert en prikkelt. Vervreemding van het alledaagse leven kan een band scheppen tussen buitengesloten zielen. Precies dat is wat de inspiratie vormt voor Lilly King. Annelie kan rappen, rijmen, brullen en zingen zoals Wende dat ook zo schitterend kan. Laat je meevoeren door dit muzikale buitenbeentje.

Michiel Braam
lilly king

%d bloggers liken dit: