Norwegian Wood – Spanjers, Dijsseldonk & Planteijdt

Wanneer:
25-05-2018 @ 20:00 – 22:30
2018-05-25T20:00:00+02:00
2018-05-25T22:30:00+02:00
Kosten:
12,50

Let Op Wegens omstandigheden zal het concert van Spanjers, Dijsseldonk & Planteijdt aanstaande vrijdag 25 mei niet in de Thiemeloods plaatsvinden, maar in Theater VIER, een bijzonder theater in de binnenstad van Nijmegen gelegen aan de Derde Walstraat 98.

In het voorprogramma om 20:00 uur singer-songwriter Etan Huijs en om 21:00 uur start het concert van Spanjers, Dijsseldonk & Planteijdt.

Reeds gekochte tickets blijven geldig, bezoekers hebben persoonlijk bericht ontvangen. U kunt tot uiterlijk 20:45 uur de zaal betreden.

We verwelkomen u graag voor een mooie afsluiting van het ‘Norwegian Wood’- seizoen!

Let op! Het theater beschikt over een Foyer (incl. toiletten) op de eerste verdieping, enkel de zaal is roelstoeltoegankelijk.Roel Spanjers, Eric van Dijsseldonk en Wouter Planteijdt vonden elkaar ooit in hun liefde voor de legendarische muziek van The Band, en gaan samen op soortgelijke wijze vocaal te werk. Gebruik makend van dezelfde karakteristieke mix van Amerikaanse roots-stijlen.
Hun repertoire bestond aanvankelijk uit songs van The Band, aangevuld met vergeten pareltjes uit de americana. Gaandeweg zijn de drie steeds meer eigen werk toe gaan voegen, waarvan een proeve is vastgelegd op hun titelloze EP uit 2015.
Voor de voorjaarstour van 2018 wordt de inspiratie voor een groot deel gehaald uit New Orleans, smeltkroes en geboorteplaats van jazz, rhythm & blues, soul en funk. Verwacht songs (in de stijl) van o.a. Fats Domino, Allen Toussaint en Dr. John.
Dit alles met liefde en vakmanschap gebracht op piano en gitaren, accordeon en mandoline, met veel instrumentaal vuurwerk en fraaie driestemmige zang. En passant het bewijs leverend dat een semi-akoestisch trio zonder drummer wel degelijk kan grooven!

Even voorstellen…
Toetsenist Roel Spanjers heeft zijn wortels in blues, r&b en soul. Hij speelde piano en hammond bij o.a. JW Roy, Fréderique Spigt en Normaal. Onder de naam ‘Birdcatcher’ bracht hij een prachtig soloalbum uit, waar ook de andere heren aan meewerkten.
Eric van Dijsseldonk was de frontman van pop/rocktrio Smalltown Romeos, voordat hij onder eigen naam, en later ook in zijn eigen taal, verder ging met mooie liedjes maken. Ook vaak te zien als de gitarist van o.a. Ricky Koole en Erwin Nyhoff.
Wouter Planteijdt maakt al drie decennia de podia onveilig met zijn eigenzinnige band Sjako! en bracht ook twee fraaie soloalbums uit. Daarnaast is hij veelvuldig actief als gitarist, songwriter en producer, o.a. bij Maarten van Roozendaal, Paul de Munnik en Case Mayfield.

Dit concert is in THEATER VIER | Derde Walstraat 98 | Openingsact: 20:00 | Hoofdact: 21:00 | Prijs: 12,50

Tickets

Spanjers, Dijsseldonk & Planteijdt:
Roel Spanjers – piano/accordeon/zang
Eric van Dijsseldonk – gitaar/mandoline/zang
Wouter Planteijdt – gitaar/zang

Het trio op Facebook.

Spanjers Dijsseldonk Planteijdt

%d bloggers liken dit: