Raphael Rodan & Sahand Sahebdivani (EN) | Storytelling | GECANCELD

Gecanceld ivm het Coronavirus.

Aanvang 20:30 | Inloop vanaf 19:30
Entree: 12,50 ex admin | Aan de deur 15,00

Tickets

De Thiemeloods en Meneer Otis slaan wederom de handen ineen voor een reeks van drie storytelling avonden. Na de eerste reeks van drie Engelstalige avonden met Sahand Sahebdivani en Raphael Rodan gaan we dit voorjaar verder met drie nieuwe voorstellingen in het Nederlands en Engels van Marjolein Frijling & Theo Martijn Wevers (NL), Sahand Sahebdivani & Rapheal Rodan (EN) en Soula Notos (EN).

Sahand Sahebdivani en Raphael Rodan combineren een groot gevoel voor humor met de drang om oprechte en betekenisvolle verhalen te vertellen. De ene is een Israëliër, de andere een Iraniër. Gezworen vijanden of mogelijk beste vrienden? In deze avond brengen de twee meestervertellers Raphael en Sahand verhalen die de wereld van vandaag een spiegel voorhouden houden.
Sahand werd geboren in Iran en groeide op in Nederland, waar hij storytelling, scenarioschrijven en muziek studeerde. Sinds 2004 runt hij het Cultureel Centrum Mezrab (Amsterdam), een gerenommeerd centrum voor verhalen en andere kunst. Hij heeft zowel in de Nederlandse als de Perzische taal als schrijver en programmamaker gewerkt aan een verscheidenheid van culturele, sociale en politieke kwesties. Als hij niet in Amsterdam is, reist hij de wereld rond met zijn band, zijn verhalenshows en zijn workshops over verhalen vertellen.
Raphael werd geboren in het oude land van Galilea in Israël. Een land vol verhalen. Sommige van deze verhalen hadden veel gewicht, oorlogsverhalen, afscheiding en de demonisering van de ander. Zijn doel als leraar, workshopleider en performer is om te onderzoeken hoe deze verhalen kunnen worden getransformeerd. Misschien gebruikt voor het tegenovergestelde, namelijk om de plaats in ons uit te dagen die de “ander” en onszelf categoriseert. Kan de kunst van het vertellen van verhalen meer worden dan alleen een vorm van entertainment? Kan het fundamentele vragen oproepen zoals “wie ben ik?” en betrekking hebben op actuele wereldaangelegenheden?

Sahand Sahebdivani and Raphael Rodan combine a great sense of humor with the urge to tell sincere and meaningful stories. One’s an Israeli, the other an Iranian. Sworn enemies, or possible best friends? In this night the two master storytellers Raphael and Sahand bring you tales that hold a mirror to today’s world.

storytelling

%d bloggers liken dit: