Schubert in het park | Muziekzomer Gelderland + Nationaal Jeugdorkest

Wanneer:
12-08-2022 @ 15:00 – 16:00
2022-08-12T15:00:00+02:00
2022-08-12T16:00:00+02:00
Waar:
Thiemepark Nijmegen
Kosten:
Gratis
Contact:
Muziekzomer Gelderland + Nationaal Jeugdorkest

Muziekzomer Gelderland, leden van het Nationaal Jeugdorkest en young artist in residence Coraline Groen in het Thiemepark.

Van de muziek van Schubert houdt iedereen!
‘Het Strijkkwintet van Franz Schubert voor twee violen, altviool en twee cello’s is misschien wel het mooiste kamermuziekstuk dat er bestaat,’ aldus violiste Coraline Groen, young artist in residence tijdens de Muziekzomer Gelderland.
Zij brengt haar lievelingsmuziek graag naar plekken toe waar je je niet hoeft te houden aan etiquetteregels, maar gewoon lekker mag luisteren en genieten. En welke plek is daar nu beter geschikt voor dan het park? We hebben het mooie zomerweer al besteld. Alleen jij hoeft nog maar te komen… Een neem je dekentje, klapstoeltje en/of picknick mee!

Voor de Muziekzomer Gelderland stelde Coraline Groen een strijkkwintet samen met
Marlene Dijkstra (viool)
Liselot Blomaard (altviool)
Jobine Siekman (cello) en
Kalle de Bie (cello).

Op het programma staat in ieder geval het genoemde Strijkkwintet in C van Schubert, de allerlaatste compositie van deze beroemde componist. Een paar weken na de voltooiing van dit werk overleed Schubert plotseling.
In deze muziek vallen de klanken van de verschillende instrumenten bijna volmaakt samen en hoor je onstuimigheid, liefde, drama en alles wat je er zelf bij bedenkt. Het stuk behoort dan ook niet voor niets tot de beste werken voor kamermuziek ooit geschreven.

Toegang: gratis
Aanvang: 15.00 uur

Deze voorstelling is mede mogelijk dankzij het BNG Cultuurfonds en het OpenUp Muziekfonds (via het Prins Bernhard Cultuurfonds).

%d bloggers liken dit: