WintertuinFestival – De avond van de grote beloftes

Ontdek de schrijvers van morgen tijdens de Avond van de grote beloftes

Entree: 5,- / 7,50
Tickets: klik hier
Deur open: 20:00
Aanvang: 20:30

Het Wintertuinfestival wordt georganiseerd door het onbegrensde productiehuis De Nieuwe Oost (voorheen Wintertuin). Tijdens de Avond van de grote beloftes staan schrijvers uit ontwikkeltrajecten van De Nieuwe Oost centraal. Dit jaar presenteren we geen chapbooks (want die verschijnen voorjaar 2018) maar lichten we een aantal schrijvers en projecten uit.

Vanavond presenteren we de nieuwe Verhalenhuisbundels! Marjolein Visser, zelf als schrijfcoach verbonden aan het project, interviewt een aantal van deze aanstormende seniore schrijftalenten.

Simone Atangana Bekono‘s afstudeerbundel Hoe de eerste vonken zichtbaar waren wordt opnieuw uitgegeven. Tijd voor een feestelijke presentatie met voordrachten en interviews!

Schrijver en radiomaker Nikki Dekker maakte hoorspelen van haar poëzie en draagt die voor, ondersteund door haar iPad.

Jante Wortel studeerde in juni af aan ArtEZ Creative Writing met een novelle en een bijzondere performance die ze deze avond nog één keer zal brengen.

Het Verhalenhuis
De Nieuwe Oost ontwikkelt steeds meer impact-projecten die plaatsvinden op het snijvlak van zorg, cultuur, politiek en samenleving en die bijdragen aan de ontmoeting en het gesprek tussen verschillende groepen. Een van onze grootste impact-projecten is Het Verhalenhuis, waar ouderen schrijfworkshops krijgen van onze schrijvers. Onder het credo ‘proza in plaats van prozac’ vindt dit talentontwikkelingstraject voor tachtigplussers plaats in diverse verzorgingshuizen in Nederland. Vanavond presenteren we de nieuwe Verhalenhuisbundels! Marjolein Visser, zelf als schrijfcoach verbonden aan het project, interviewt een aantal van deze nieuwbakken schrijvers.

wintertuin nieuwe oost

%d bloggers liken dit: