07-11-2014

PROGRAMMA

mrt
30
ma
Thiemeloods Stroomt! | dagelijks op afstand
mrt 30 @ 20:00 – apr 24 @ 23:00

Thiemeloods Stroomt

Thiemeloods stroomt! Met afstand de meest aparte muziek en meer

En hoe! Via live en streaming-evenementen willen we de band met iedereen niet verliezen.
Thiemeloods Stroomt! is het geheel aan live-streaming activiteiten welke we de komende weken naar jullie willen brengen. Live vanuit de bovenzaal. Wat kun je verwachten? elke avond een show, met steeds een verschillende uitvalshoek of sfeer, steeds met afstand de meest aparte muziek, poëzie en theater. Deze week zijn het aantal streaming-momenten weer gegroeid, mede door de enthousiaste medewerking van DJ’s van De Platenbus, Vintage Vinyl, Vintage Sound System en ook via Club Goud worden verzoekuurtjes voor de zorgcentra samengesteld, waarbij op afstand maar gezette tijden online contact wordt gezocht met de luisteraars.
Beluisteren kan hier!

Programma:

maandag 30 maart | Happy Monday | 20.30 – 23.00
machtig lekkere muziekjes met DJ René (De Platenbus)

dinsdag 31 maart | Tricky Tuesday | 20.30 – 23.00
alternatief en onvoorspelbaar met deze dinsdag: ‘Vergeten schoonheid uit de lage landen’ met DJ Bruutmans

woensdag 1 april | Vintage Sound System Live | 20.30 – 23.00
met een live optreden van iemand, een interview met iemand, Ugenda tips en met het wekelijkse Ugenda nieuwsbulletin en natuurlijk heel veel lekkere muziek.
Deze woensdag: Thiemeloods 5 jaar! Special met muziek van 5 jaar Thiemeloods, in beeld en geluid met VSS DJ’s Remedy & Gert.

donderdag 2 april | Bar HiFi Royale | 20.30 – 23.00
met altijd een solo live optreden en DJ Remedy’s favourites – het kan alle kanten op gaan, maar het is vooral relaxed, gastvrij en gezellig!
Noël Vergunst (wethouder van o.a. Cultuur) komt plaatjes draaien!

vrijdag 3 april | Funky Friday | 20.30 – 00.00
funky muziek met een scherpe rand, deze vrijdag met St.Even en Gerard

zaterdag 4 april | Musique Non Stop | 21.00 – 00.00
met guest DJ

zondag 5 april | Zondagsgloren | 11.00 – 14.00
de perfecte manier om de zondag thuis te vieren met DJ Joep van De Platenbus
14:00 Clemens van de Ven zingt aan onze vleugel enkele liedjes

maandag 6 april | Happy Monday | 20.30 – 23.00
machtig lekkere muziekjes DJ Guus van de Vinyl Bus, verwacht: rock’n’roll / dixieland en ska.

Programma wordt aangevuld. Hou de website in de gaten..

Klik hier om te volgen via Twitch tv.

apr
4
za
Billy’s got the blues | Billy in Bottendaal | GECANCELD
apr 4 @ 20:00

Gecanceld ivm het Coronavirus.

Zeven kroegen, zeven bands in de leukste wijk van Nijmegen: Bottendaal. Billy presenteert blues in de ruimste zin. Boogie, Swing, Jump, Rockabilly en Swamp. De lekkerste Rhythm and Blues roots bands zijn weer present. Er kan en mag dus weer volop geswingd, gefeest, geborreld en genoten worden. Deze avond wil je niet missen!

In de Thiemeloods zal Backdraft optreden!
Passe Partout: €6,- (verkrijgbaar op de avond zelf bij alle deelnemende locaties)

This explosive mix of dutch and german rock’n’roll musicians came together in 2007. The guys may look familiar to one or the other, as there is RON (Ronnie Nightingale And The Haydocks) from Nijmegen, MARIO (Foggy Mountain Rockers) from Bonn, MIKEL (Lou Cifer And The Hellions, The Wildcats) from Oberhausen and RICH (57 Fairlane) from Boxtel which you’ve might seen rockin’ on a stage somewhere in Europe.
In 2010 they released their debut album Forgotten Favorites, which contains a set of red hot rockin’ songs you will like. The second album Pull The Trigger was released in 2016 and is now also available on vinyl as a Double-LP. The guys are still looking forward to get booked to set your roof on fire! Watch out – it’s BACKDRAFT!!!

backdraft billy in Bottendaal

apr
5
zo
Ladies Party | met Fleur Pierets | GECANCELD
apr 5 @ 15:00 – 21:00

Gecanceld ivm het Coronavirus.

L.P. – Ladies Party

Entree: 3,00 (contant betalen aan de deur, graag gepast)

Tijdens deze middag openen de deuren om 15.00 uur.
Special guest is Fleur Pierets. Fleur en haar vriendin Julian gingen trouwen in de 22 landen waar het homohuwelijk was toegestaan. Julian stierf na het vierde jawoord. Fleur bleef alleen achter en tekende haar verhaal op in het boek ‘Julian’.

De party duurt tot 21.00 uur.

Aanmelden kan via mail: lpnijmegen@gmail.com
Let op: vooraf aanmelden is gewenst, want we kunnen een maximaal aantal vrouwen binnen laten en zo kun je je verzekeren van een plekje. Het aantal plekken is beperkt, reageer snel.

L.P. wordt mede mogelijk gemaakt door DJ Maria, DJ Chris, Nicole en Arianne. L.P. is een dansfeest voor LBT-ers voor alle leeftijden en wordt 4x per jaar georganiseerd in de Thiemeloods (Leemptstraat 34, Nijmegen).

ladies party

apr
8
wo
Stichting NAH Café Nijmegen | GECANCELD
apr 8 @ 18:30 – 21:00

Gecanceld ivm het Coronavirus.

Inloopcafé van de NAH: Stichting Niet Aangeboren Hersenletsel. Iedereen die zijn ervaringen wil delen met anderen is welkom. Ontmoeting staat centraal.

Entree: Gratis

NAH Cafe

apr
13
ma
Wijn & Klassiek | Canto Ostinato (Simeon ten Holt) | Martin Geessinck & Gerard Geurts | GECANCELD
apr 13 @ 15:00 – 18:00

Gecanceld ivm het Coronavirus.

Op deze tweede Paasdag, georganiseerd door Lenkenswijn, Wijn & Klassiek!

Muziekstuk: Canto Ostinato van Simeon ten Holt piano/marimba
Aanvang: 15:00 uur | Inloop vanaf 14:30
Prijs: Alleen concert 10,- | kinderen tot 12 jaar 7,50 | Concert incl. wijnproeverij 17,50
Aanmelden: stuur een mail naar info@lenkenswijn.nl o.v.v. Canto Ostinato 13 april

Martin Geessinck
Hoofddocent slagwerk aan het conservatorium Artez in Zwolle Tijdens en na zijn afstuderen werkte, en werkt Martin als freelance slagwerker bij bijna alle professionele symfonieorkesten van Nederland. Naast alle ervaring die hij in deze orkesten opdeed, nam hij deel aan tournees door Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, China en Japan, en speelde hij in diverse wereld beroemde zalen.
In het seizoen 2007/2008 werkte hij in vaste dienst voor ‘Het Gelders Orkest’.

Gerard Geurts
Hij studeerde hoofdvak klassiek piano aan het conservatorium van Groningen en heeft zich daarna gespecialiseerd in het begeleiden van koren, instrumentalisten en zangers.

Martin geessinck gerard geurts

apr
19
zo
Lindy Hop | Swing Dance | GECANCELD
apr 19 @ 15:00 – 19:00

Lindy What? Tea Dance.

Deze editie van Lindy Hop is GECANCELD (ivm het coronavirus)

There are worse things to do on a lazy Sunday afternoon than going for some swing outs and having a cup of tea or two.

Date: 15/3, 19/4, 17/5 en 21/-6
Times:
Free taster class for beginners 15:00 – 16:00
Social dancing for all 16:00 – 19:00
Entry: Feel free to make a donation

Lindy Hop is a swing dance which evolved in 1920s and 30s Harlem, New York. It is a fusion of various jazz dances which came before it. We love the Lindy Hop because it’s about having fun with one another: all of that ‘being a good dancer’ stuff just ends up happening as a happy consequence.

Lindy Hop thiemeloods

Raphael Rodan & Sahand Sahebdivani (EN) | Storytelling | GECANCELD
apr 19 @ 20:30 – 22:00

Gecanceld ivm het Coronavirus.

Aanvang 20:30 | Inloop vanaf 19:30
Entree: 12,50 ex admin | Aan de deur 15,00

Tickets

De Thiemeloods en Meneer Otis slaan wederom de handen ineen voor een reeks van drie storytelling avonden. Na de eerste reeks van drie Engelstalige avonden met Sahand Sahebdivani en Raphael Rodan gaan we dit voorjaar verder met drie nieuwe voorstellingen in het Nederlands en Engels van Marjolein Frijling & Theo Martijn Wevers (NL), Sahand Sahebdivani & Rapheal Rodan (EN) en Soula Notos (EN).

Sahand Sahebdivani en Raphael Rodan combineren een groot gevoel voor humor met de drang om oprechte en betekenisvolle verhalen te vertellen. De ene is een Israëliër, de andere een Iraniër. Gezworen vijanden of mogelijk beste vrienden? In deze avond brengen de twee meestervertellers Raphael en Sahand verhalen die de wereld van vandaag een spiegel voorhouden houden.
Sahand werd geboren in Iran en groeide op in Nederland, waar hij storytelling, scenarioschrijven en muziek studeerde. Sinds 2004 runt hij het Cultureel Centrum Mezrab (Amsterdam), een gerenommeerd centrum voor verhalen en andere kunst. Hij heeft zowel in de Nederlandse als de Perzische taal als schrijver en programmamaker gewerkt aan een verscheidenheid van culturele, sociale en politieke kwesties. Als hij niet in Amsterdam is, reist hij de wereld rond met zijn band, zijn verhalenshows en zijn workshops over verhalen vertellen.
Raphael werd geboren in het oude land van Galilea in Israël. Een land vol verhalen. Sommige van deze verhalen hadden veel gewicht, oorlogsverhalen, afscheiding en de demonisering van de ander. Zijn doel als leraar, workshopleider en performer is om te onderzoeken hoe deze verhalen kunnen worden getransformeerd. Misschien gebruikt voor het tegenovergestelde, namelijk om de plaats in ons uit te dagen die de “ander” en onszelf categoriseert. Kan de kunst van het vertellen van verhalen meer worden dan alleen een vorm van entertainment? Kan het fundamentele vragen oproepen zoals “wie ben ik?” en betrekking hebben op actuele wereldaangelegenheden?

Sahand Sahebdivani and Raphael Rodan combine a great sense of humor with the urge to tell sincere and meaningful stories. One’s an Israeli, the other an Iranian. Sworn enemies, or possible best friends? In this night the two master storytellers Raphael and Sahand bring you tales that hold a mirror to today’s world.

storytelling

apr
26
zo
Vinylmarkt | GECANCELD
apr 26 @ 10:00 – 16:00

Gecanceld ivm het Coronavirus.

Vinylmarkt in de Thiemeloods! Een ruim en gevarieerd aanbod tweedehands lp’s en singles. Meer dan 10.000 platen. Van hiphop, soul, funk en jungle, tot house, oldies & newies en echte collecters-items.

Met dansvloertje!

Tijd: 10:00 – 16:00 | Toegang: 3,50 (is incl. een kop koffie/thee)

Vinylmarkt

mei
13
wo
Stichting NAH Café Nijmegen | GECANCELD
mei 13 @ 18:30 – 21:00

Gecanceld ivm het Coronavirus.

Inloopcafé van de NAH: Stichting Niet Aangeboren Hersenletsel. Iedereen die zijn ervaringen wil delen met anderen is welkom. Ontmoeting staat centraal.

Entree: Gratis

NAH Cafe

mei
17
zo
Lindy Hop | Swing Dance | GECANCELD
mei 17 @ 15:00 – 19:00

Lindy What? Tea Dance.

Deze editie van Lindy Hop is GECANCELD (ivm het coronavirus)

There are worse things to do on a lazy Sunday afternoon than going for some swing outs and having a cup of tea or two.

Date: 15/3, 19/4, 17/5 en 21/-6
Times:
Free taster class for beginners 15:00 – 16:00
Social dancing for all 16:00 – 19:00
Entry: Feel free to make a donation

Lindy Hop is a swing dance which evolved in 1920s and 30s Harlem, New York. It is a fusion of various jazz dances which came before it. We love the Lindy Hop because it’s about having fun with one another: all of that ‘being a good dancer’ stuff just ends up happening as a happy consequence.

Lindy Hop thiemeloods