07-11-2014

PROGRAMMA

jan
7
za
Themaproeverij met streekgerecht
jan 7 @ 16:00

Ontdek wijnland Oostenrijk met Lenkens Wijn op deze warme Themaproeverij (met streekgerecht!)
meld je aan via info@lenkenswijn.nl

jan
15
zo
Thiemeloods Live | Collin Hoeve + support Timo van de Sande
jan 15 @ 15:00 – 16:45

Collin Hoeve verrast zijn publiek steevast met energieke uptempo liedjes, die hij ogenschijnlijk eenvoudig afwisselt met ontroerende ballads. Daarbij is hij in zijn performance ontwapenend openhartig en vertelt hij tussendoor de luchtige, aangrijpende en altijd treffende en vermakelijke verhalen achter zijn songs.
Je zou hem kunnen kennen van zijn deelname aan Holland’s Got Talent en The Voice Of Holland. Hij is ook te zien bij Humberto Op Zaterdag, waar hij ter plekke een lied maakte over de besproken onderwerpen van de uitzending. In 2014 vestigde hij het wereldrecord voor Songs Schrijven tijdens 3FM Serious Request. Hij schreef hiervoor 105 liedjes op maat binnen 24 uur.

Zijn muzikale helden zijn John Mayer, Jason Mraz en James Taylor en hier hoor je zeker invloeden van terug in de liedjes van Collin Hoeve. Deze singer-songwriter houdt er niet van om te veel binnen een stijl te werken, maar toch blijft het altijd een herkenbare Collin Hoeve song!

Otis x Thiemeloods | Kat op het Spek – Slakje (NL)
jan 15 @ 20:00 – 21:00

SLAKJE, een integere theatermonoloog over misbruik en hoe dit je leven kan tekenen. Over het ongelooflijke vermogen van mensen om hoop te houden, tegen de klippen op.

Het verhaal gaat over Jack. Vanaf zijn achtste wordt hij misbruikt door zijn stiefvader. Iets wat zijn sporen achterlaat voor de rest van zijn leven. Hij raakt op het verkeerde pad, ontmoet de verkeerde mensen en raakt verstrikt in de wereld van de underground prostitutie. Toch vindt hij een wonderlijke manier om trots te zijn op het leven dat hij leidt en op de persoon die hij is geworden. Het legt de oersterke drang tot waardig leven bloot die zelfs in de meest heftige situaties van zich laat horen. SLAKJE is een harde, maar eerlijke, integere monoloog van een man die zo secuur mogelijk zijn verhaal uit de doeken doet. SLAKJE werd unaniem enthousiast ontvangen door de pers. Natuurlijk is de voorstelling heftig qua thematiek, maar door de stille beschouwende vorm is ze toch behapbaar, ontroerend en vooral nodig.

 

“Tekst die ondanks de gruwel knap is opgebouwd als een litanie van het kwaad, (…) een acteur die zijn verhaal weergaloos ingetogen en aangrijpend vertelt. Dit is documentair theater zonder opsmuk, maar met grote impact.” Hein Janssen, Volkskrant

 

Tickets: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/kat-op-het-spek-slakje

 

Credits:

Slakje is een coproductie van Kat op het Spek en Storytelling Centre

Tekst en regie: Gerardjan Rijnders
Spel: Thijs Prijn
Vormgeving: Roelof Pothuis

 

Genre: Storytelling
Start: 20:00
Duur: 60 minuten
Taal: Nederlands
Tickets VVK: Regulier €15,00 + admin / CJP-Student €10,00 + admin
Tickets ADD: €17,50

Onder de 30 en nog geen CJP? Koop ’m dan nu voor € 17,50 per jaar en maak meteen gebruik van de korting. Naar CJP website

jan
19
do
Klimaatborrel
jan 19 @ 20:00 – 22:30

 

Beste bewoners-energie-initiatieven, Nijmeegse klimaatambtenaren, energiecoaches, energieambassadeurs, Nijmeegse e.o. bedrijven en instellingen in de energietransitie en andere geïnteresseerden.

Wij, Initiatiefgroep Bewonerssteunpunt Energietransitie, opgericht door actieve, duurzame en groene bewoners/burgerorganisaties uit Nijmegen, willen 2023 graag flitsend starten met de allereerste Klimaatborrel.

Het doel is om elke twee maanden een Klimaatborrel te organiseren. De Klimaatborrels vinden in principe plaats op de derde donderdag van de oneven maanden in de Thiemeloods, Leemptstraat 34 in Nijmegen.

Dat betekent dat wij beginnen op donderdagavond 19 januari 2023 vanaf 20.00u in de Thiemeloods. Daarna op 16 maart, 25 mei (18 mei is Hemelvaart) en 13 juli (20 juli is Vierdaagse) enz. Andere activiteiten van de initiatiefgroep zijn: het sturen van een brief aan de gemeente voor opzet van een klimaatberaad/ondersteuningsstructuur en het organiseren van een startevenement.

Iedereen die actief is, of actief wil worden, op het gebied van energiebesparing, duurzame warmtenetten, duurzame energie opwek initiatieven, klimaatadaptatie initiatieven, gemeentelijk klimaat- en energiebeleid e.d. is welkom op deze Klimaatborrel. Doel is om elkaar beter te leren kennen (we zijn immers allemaal met hetzelfde bezig), uitwisseling van ervaring, maar vooral ook om gezellig samen te zijn.

Elke Klimaatborrel geven we iemand maximaal een half uur de ruimte om te vertellen over zijn of haar ervaring met de energietransitie in Rijk van Nijmegen. Ter lering en de vermaak.

We beginnen donderdag de 19e januari met de gastheer van de Thiemeloods: Jan van de Veerdonk. Al sinds mensenheugenis als aannemer en adviseur bezig met energiebesparing in de bestaande bouw in Nijmegen. Hij zal ons iets vertellen over zijn ervaringen. Daarnaast hopen we Erik Maessen te kunnen verwelkomen, die op deze dag afscheid neemt als ambtenaar bij de gemeente Nijmegen. Heel veel bewonersinitiatieven kennen hem als drijvende kracht vanuit de gemeente. Met de voeten in de modder stug doorwerkend om draagvlak te krijgen, wist hij mensen te inspireren om zaken zelf op te pakken en hulp te bieden daar waar nodig.

We hopen jullie te ontmoeten op de 19e januari! Geef wel even door als je komt en met hoeveel: volkert.vintges@hotmail.com.

Datum: 19 januari 2023 | Aanvang: 20.00u | Entree: gratis | Locatie: Thiemeloods Leemptstraat 34, Nijmegen

jan
22
zo
Thiemeloods LIVE | Jerry Joseph
jan 22 @ 15:00 – 17:00

 

Thiemeloods LIVE presenteert Jerry Joseph, de liedjesschrijver der liedjesschrijvers. Zijn songs zijn gecoverd door onder meer Widespread Panic, die zeven van zijn songs uitbrachten en zelf niet achterblijven in de songwriting-afdeling – en hij heeft gespeeld met enkele van de meest bekwame gitaristen in het spel, waaronder David Lindley, Steve Kimock en Michael Houser. Lang werkte hij als aanjager van getalenteerde bands als Little Women, Stockholm Syndrome en de Jackmormons, maar nu gaat deze songsmid solo! Zondagmiddag 22 januari 2023 in Thiemeloods LIVE!

Voorproefje? Klik hier.

Zaal open: 14.30 uur
Aanvang: 15.00 uur
Tickets: € 12,50 (exclusief € 0,79 servicekosten per ticket)

Geannuleerd | Betal Ozay – Goodbye Erdogan (ENG)
jan 22 @ 20:00 – 21:00

 

Entrance with stairs, no elevator

In the basement of the world’s largest courthouse, there is an evidence room filled with real and surreal objects used to commit crimes. Let me introduce you to Sevki Duru, the ruler of this underworld, here to present his most precious collection – four crime weapons and their unique stories. He comes from a place where art is forbidden and artists are imprisoned, and is here today with a plan. Be weary of his tricks. Is he a clerk as he claims to be? A skillful storyteller? A con-artist? An asylum seeker? You – the audience – will be the jury. All Rise ! And the verdict is …

 

Tickets: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/betal-ozay-goodbye-erdogan-eng

 

Credits:

Text and Direction: Betal Ozay

 

Genre: Storytelling
Start: 20:00
Duration: 60 minutes
Language: English
Tickets VVK: Regulier €15,00 + admin / CJP-Student €10,00 + admin
Tickets ADD: €17,50

Onder de 30 en nog geen CJP? Koop ’m dan nu voor € 17,50 per jaar en maak meteen gebruik van de korting. Naar CJP website

jan
24
di
Alliance Française de Nimègue | Werelderfgoed met prof. dr. Nico Nelissen
jan 24 @ 20:00 – 22:00

Wereldwijd staan er meer dan 1.000 gebouwen, stadsdelen en natuurgebieden op de lijst van het Werelderfgoed. In Frankrijk bijna 50. Prof. dr. Nico Nelissen informeert ons over achtergronden, selectie, aanwijzing en consequenties van de plaatsing van objecten op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Dat zijn o.a. de Mont Saint-Michel, de kathedraal van Reims (foto: Yann Grossel – Wikimedia), de kastelen langs de Loire en bijvoorbeeld de stad Carcassonne. Maar ook de Cité Radieuse van Le Corbusier, de vuurtoren van Cardouan, het Canal du Midi of de wijngaarden en de champagnehuizen.

Kom en reis mee!

Alliance Française de Nimègue | Werelderfgoed | dinsdag 24 januari | 20.00u

Meer info: klik hier | Toegang: leden gratis, introducés € 5,00

 

jan
28
za
Tijdloze Liefde met Kim Holland
jan 28 @ 15:00 – 18:00

Het begin van een Nieuw Jaar. Het moment om met nieuwe energie vooruit te kijken, te durven dromen en toe te geven aan je verlangen. Tijd voor verbinding en verdieping. Wat is er leuker om met Tijdloze Liefde en Kim Holland op een positieve manier over de Liefde te praten? Met haar levenservaring, humor, warmte slaagt zij erin om je een onvergetelijke middag te bezorgen.

Op 28 januari om 15.00 uur tot 18.00 uur organiseert Tijdloze Liefde voor de tweede keer, samen met Kim Holland, een boeiende huiskamersessie in de Thiemeloods in Nijmegen die natuurlijk over de Liefde gaat, want Liefde kent vele facetten. Een mooi moment om vooruit te kijken, te durven dromen en toe te geven aan je verlangen. Deze middag wil je niet missen en Kim natuurlijk ook niet.

Wanneer: Zaterdag 28 januari om 15.00 tot 18.00 uur in Thiemeloods, Nijmegen

Prijs: € 49,95 inclusief een welkomstdrankje en knabbeltjes

 

jan
29
zo
Thiemeloods Live | Cuba Social Club
jan 29 @ 15:00 – 16:45
Thiemeloods LIVE verrast het publiek met uiteenlopende live optredens van bekende en nog te ontdekken artiesten.

De Cuba Social Club: het swingend Latijns-Amerikaanse avontuur dat het bloed sneller laat stromen. Deze traditionele Cubaanse muziek, herbergt een berglandschap aan fiësta-ritmiek, subtiele latin-swing en rurale ballads. Het spreekwoordelijk Caribische temperament wordt door de tropische emo-cakewalk van Cuba Social Club onderstreept en op de prettigste manier geventileerd!

 

Zaal open: 14.30 uur
Aanvang: 15.00 uur
Tickets: € 9,00 (exclusief max. € 0,79 servicekosten per ticket)

Otis x Thiemeloods | Rik Hoogendoorn – Zwarte Miep (NL)
jan 29 @ 20:00 – 21:00

“Na het overlijden van mijn moeder, zes jaar na het overlijden van mijn vader, vond ik bij het uitruimen van mijn ouderlijk huis op zolder een doos waarin zich de complete briefwisseling bevond tussen mijn vader die op dat moment vanwege de Politionele Acties in Indonesië zat en mijn moeder die thuis in Vlaardingen op hem wachtte. Deze vondst was de directe aanleiding tot het schrijven van Zwarte Miep.”

Zwarte Miep is een theatermonoloog en vertelt het opmerkelijke verhaal hoe het leven van een vrouw uit Vlaardingen – die vanwege haar donkere weelderige haardos altijd Zwarte Miep werd genoemd – raakt aan gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis, van de Beurskrach in 1929, via de Crisisjaren, de Tweede Wereldoorlog, de Politionele Acties en de Watersnoodramp tot en met die ene belangrijke gebeurtenis in 1958.

Rik Hoogendoorn (1958) ging eind jaren zeventig naar de Kleinkunst Akademie te Amsterdam en was vanaf begin jaren tachtig te zien in vele theaterproducties waaronder de succesvolle Echte Mannen voorstellingen ‘Het Rookkwartier’ en ‘De Twintigste Eeuw in Duo’s’. Bekend werd hij met zijn rollen in tv-programma’s als ‘Sesamstraat’ en ‘Kees en Co’. Daarnaast schreef hij twee kinderboeken en bracht hij als singer-songwriter meerdere cd’s uit.

“Rik Hogendoorn bouwt een klein monument voor een grote liefde.” Theaterkrant (lees recensie)

 

Tickets: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/rik-hoogendoorn-zwarte-miep-nl

Credits
Tekst en spel: Rik Hoogendoorn
Regie: Helmert Woudenberg
Geluidsdecor: Toon Plasman
Fotowerk: Roman Jans

Genre: Storytelling / theatermonoloog
Start: 20:00
Duur: 80 minuten
Taal: Nederlands
Tickets voorverkoop: Regulier € 15,00 + admin / CJP € 10,00 + admin
Tickets aan de deur: € 17,50

Onder de 30 en nog geen CJP? Koop ’m dan nu voor € 17,50 per jaar en maak meteen gebruik van de korting. Naar CJP website