07-11-2014

PROGRAMMA

okt
10
za
The Corona Concerts #7: The Square Keys + Smal Water | UITVERKOCHT
okt 10 @ 19:30

Homegrown Delta Blues & Boogie

Dit optreden is UITVERKOCHT!

Open: 19:30
Entree: 10,- (maximaal 35 stuks alleen online te koop)
Tickets: klik hier voor de ticketshop

De dagen worden korter, de nachten langer. Tijd voor een avond vol luistermuziek, wat in het geval van een zitconcert geen straf is.
Onder het motto ‘Homegrown Blues’ speelt The Square Keys zompige blues, soms met slepende slidegitaar, soms een krakende boogie. Gijs Jacobs (zelfgebouwde gitaar), Sraar Schoth (bas) en Maikel Verkoelen (live-tekenaar).
Smal Water uit Arnhem opent de avond en is van de vuige dixie delta country blues. Drums, gitaar en hun ondubbelzinnige moerstaal.

http://www.facebook.com/events/1261444980855750

square keys smal water

okt
11
zo
Schuum | Mozarella & Black Hat White Hat
okt 11 @ 15:30 – 17:00

Maandelijks lanceert Schuum een nieuwe oogst lokale artiesten in jouw favoriete café in Nijmegen. Schuum verwelkomt elke creatieveling met zelfgeschreven muziek: net uit de oefenruimte of met al een berg aan vlieguren. Hier ontdek je muziek van Nijmeegse bodem!


Line-up: Mozarella & 
Black Hat White Hat

Entree: 2,50 (incl. servicekosten)
Tickets: (max 30 personen)

Tickets

Mozarella is een singer-songwriter uit Nijmegen. Ze begon in 2013 met het schrijven van haar eigen muziek en begon kort daarna met optreden. Ze schrijft persoonlijke en filosofische nummers op gitaar en piano. Focus ligt hierbij op poëtische teksten en haar heldere, originele stem. Haar optredens zijn heel eerlijk; ze is niet bang om haar hart even open te stellen en mensen naar binnen te laten kijken.

Black Hat White Hat (BHWH) is een spinoff van DIX/Steve Duke & The Earles. Gitarist Ray Van Haalen en singer songwriter Erik van Oijen spelen samen met Ray’s dochter Lucy Van Haalen nummers die doen denken aan het werk van Gillian Welch & Dave Rawlings en Gram Parsons & Emmylou Harris. Black Hat White Hat is folk en alt-country van buitengewone warmte en diepte.


Wil je zelf een keer komen spelen en maak je zelfgeschreven muziek? Contact: lotte@doornroosje.nl 


BHWH
Ella Mozarella

nov
13
vr
Mevrouw Tamara & Tenfold
nov 13 @ 20:30 – 22:30

Aanvang: 20:30
Kosten: 9,75
Tickets:

Tickets

Mevrouw Tamara
Eigenzinnige, verhalende muziek met invloeden van My Brightest Diamond, St. Vincent en Radiohead. Haar oprechte, breekbare maar soms ook kritische teksten laten je nadenken over het leven dat ineens onalledaags lijkt. De omarmende instrumentatie biedt een warm bed waarin je je dromend mee kan laten voeren in deze gedachten. Mevrouw Tamara deed optredens in o.a. Paradiso, De Kleine Komedie, TivoliVredenburg, Van Gogh Museum, NPO Radio 1, 2, 3FM, 4 en 5 en in Londen, Milaan en Keulen.
Ze werkte samen met o.a. gitarist Anne Soldaat, een orkest, saxofonist/componist Marc Alberto, producer Jurriaan Sielcken en violist/producer Myrthe van de Weetering. Voor haar nieuwste album ‘In je hoofd’, dook Mevrouw Tamara in het hoofd van mensen die mentaal in de knoop zitten, om het taboe omtrent deze onzichtbare conflicten te doorbreken.

Tenfold
Folky liedjes verhalen die je meenemen in haar visie op de wereld. De vertolking wordt gebracht met een knipoog, die in combinatie met de melancholische ondertoon zorgt voor een relativerend contrast. Ze haalt haar inspiratie o.a. van artiesten als Bon Iver, The Tallest Man On Earth en Laura Marling.

Een omschrijving de muziek van Mevrouw Tamara door dichter Jelmer van Lenteren:
“Haar breekbare, onschuldige maar soms ook kritische teksten laten je nadenken over het leven dat ineens onalledaags lijkt. De omarmende instrumentatie biedt een warm bed waarin je je dromend mee kan laten voeren in deze gedachten.”

mevrouw tamara tenfold