Joop Ubeda Praat
De Nijmeegse scheidsrechter Joop Ubeda leidde ruim 25 jaar lang de partijen van Badr Hari, Rico Verhoeven, Semmy Schilt, Remy Bonjasky en alle andere grote vechters in de kickbokswereld. Na zijn veelbesproken biografie ‘Levenslang in de Ring’ is er nu de theatervoorstelling Joop Ubeda PRAAT.
Joop groeide op in de rauwe volkswijk Wolfskuil en vond zijn plek in boven- én onderwereld. Hij was portier bij discotheken, casino’s en bordelen en hij deed incasso’s in Nederland, België en Spanje.
Joop Ubeda is licht ontvlambaar en een vat vol tegenstrijdigheden, recht voor z’n raap en hij PRAAT vrijuit. Met biograaf Bram van Zundert.
Kaarten via: https://www.eventbrite.
Thiemeloods serveert tijden de Vierdaagse heerlijke gerechten van de houtskool barbecue met passende salade en rustiek stokbrood. Het is mogelijk een hiervoor combiticket concert/diner te kopen.
Twentse topcabaretière Nathalie Baartman speelde dit jaar de theaters plat met het liedjesprogramma De Bössels van Baartman. Tijdens deze tournee werd ze begeleid door Bakelied (tijdens de tournee heetten ze de Bössels) met leden van Joris Linssen en Caramba. Zonder Joris dus… Het optreden is een fantastische bonte avond met liedjes, vertellingen en columns in de onnavolgbare stijl van Nathalie.
Nathalie Baartman is cabaretière en columniste. Geboren en getogen in het oosten van Nederland, heeft Nathalie met haar talent en humor al vele harten veroverd. Met haar typische Twentse accent en droge humor weet ze het publiek keer op keer te verrassen en aan het lachen te maken. In haar cabaretvoorstellingen vertelt Nathalie openhartig en met veel zelfspot over haar eigen ervaringen en observaties. Ze schuwt hierbij gevoelige onderwerpen niet en weet op een luchtige manier maatschappelijke kwesties aan te kaarten. Haar shows zijn altijd energiek, origineel en vol met humoristische sketches. Nathalie Baartman is een veelzijdige artiest die met haar unieke stijl en comedytalent een blijvende indruk achterlaat. Haar optredens zijn altijd een feestje en zorgen ervoor dat het publiek met een grote glimlach de zaal verlaat.
Foto Femke Teussink
Een Peña is een flamenco-evenement met optredens van muziek , dans en natuurlijk heerlijke hapjes en drankjes.
De middag is gratis toegankelijk, voor het flamenco-optreden van de avond worden kaarten verkocht.
Thiemeloods serveert tijden de Vierdaagse heerlijke gerechten van de houtskool barbecue met passende salade en rustiek stokbrood. Het is mogelijk een hiervoor combiticket concert/diner te kopen.
Programma ’s middags
– Tentoonstelling flamenco-tekeningen van Marianne de Bil
– Spaanse hapjes en drankjes
– Start 14.00 uur muziek en Sevillanas-muziek en vrij dansen.
– Rond 14.30 uur demonstratie dans.
Aansluitend Sevillanas-muziek en vrij dansen.
– Rond 15.30 uur cajon workshop.
Aansluitend muziek en sevillanas-dans.
– Rond 16.00 uur demonstratie dans.
Aansluitend muziek en Sevillanas-dans.
FLAMENCO-CONCERT 20:30 uur
JESSICA ACHTEN, FEDERICO ORDONEZ (DANS), TIJN VAN DER SANDEN (GITAAR), ESTEBAN MURILLO (ZANG)
Jessica Achten is een van Europa’s meest befaamde flamenco danseressen. Tijdens het optreden dat ze eerder dit jaar in Thiemeloods Theater gaf maakte ze dan ook grote indruk en kreeg ze een minutenlange ovatie. Deze avond danst ze met flamenco-grootheid Fedrico Ordonez. Ze dansen traditioneel flamenco waar moderne invloeden in terug te zien zijn. Tijdens deze Piña worden ze begeleid door de prachtige klanken van gitarist Tijn van der Sanden en de emotionele timbre van zanger Esteban Murillo. Het belooft een prachtige avond te worden, zowel intiem als uitbundig en vol energie, met deze vier ras-artiesten op het podium.
Thiemeloods serveert tijden de Vierdaagse heerlijke gerechten van de houtskool barbecue met passende salade en rustiek stokbrood. Het is mogelijk een hiervoor combiticket concert/diner te kopen.
Op de vierdaagse-maandag houden we geen rustdag, we ontvangen met groot genoegen twee grootse vertolkers van het Nederlandse lied. De avond wordt geopend door enfant terrible André Manuel die in zijn schurende liederen nooit een blad voor de mond neemt. Daarna is het de beurt aan Stephanie Struijk die met haar warme stem en gloedvolle liedjes altijd veel indruk maakt. André en Stefanie spelen allebei ongeveer een uur.
ANDRÉ MANUEL
Al ruim 25 jaar staat deze Tukker bekend als de bikkelharde satiricus. De shows van deze compromisloze bulldozer zit vol incorrecte schimpscheuten, harde grappen en beledigingen. Maar Manuel zet ze zo slim en functioneel in dat je weinig anders kunt dan de conclusie van de Volkskrant onderstrepen: ‘’André Manuel is een van de interessantste cabaretiers in Nederland.’’
Als deel van de band Fratsen, brengt hij maatschappijkritische nummers de wereld in. Wanneer de band stopt, verweeft het cabaret zich meer en meer door zijn liederen vol ongezouten meningen. De uitleg die hij geeft bij zijn liedjes wordt steeds langer. Totdat zich een voorstelling ontpopt die echt cabaret genoemd mag worden. Hij schopt tegen alledaagse dingen aan. Hij wil niet meedoen met een hype en mengt zich in politiek en maatschappelijk debat.
André Manuel is inhoudelijk, geestig, fantasierijk en gitzwart. Niemand laat hij onberoerd.
STEPHANIE STRUIJK
Stephanie Struijk reist als muzikant al bijna twintig jaar langs Nederlandse en Vlaamse theaters. Eerst als Stevie Ann – toen ze nog Engelstalig zong – en inmiddels alweer een aantal jaar onder haar eigen naam.
Haar nieuwe album heet ‘Dezelfde zon’. Ze nam het in één keer op. Zoals ze dat in de jaren dertig deden; met een paar mensen in de studio samen een lied spelen. De goede opname, niet naderhand knippen en plakken.
De verhalen en haar stem staan centraal. De liedjes zouden fragmenten uit haar dagboek kunnen zijn. Eerlijk en herkenbaar zingt ze over de liefde en het moeten loslaten daarvan. En over sterk zijn en kiezen voor jezelf. Kleine liedjes over grote gevoelens.
Net als haar eerste Nederlandstalige album uit 2016 is ‘Dezelfde Zon’ een verzameling liedjes in het Roots/Americana genre. Een groot deel van de muziek en teksten schreef ze samen met Daniël Lohues, die ook het album produceerde.
Thiemeloods serveert tijden de Vierdaagse heerlijke gerechten van de houtskool barbecue met passende salade en rustiek stokbrood. Het is mogelijk een hiervoor combiticket concert/diner te kopen.
Wie de documentaire Bertolf in Bluegrass heeft gezien weet het zeker. De beste bluegrass en rootsmuziek komt gewoon uit Zwolle. Bertolf is de koning van het genre en treed vanavond op met multi-instrumentalist Janos Kolen en bassiste Nathalie Schaap. Dit beloofd een uitermate gedenkwaardige avond te worden …
BERTOLF TRIO
‘Bluefinger’ is de titel van het nieuwe album van Bertolf. In het gelijknamige programma brengt hij zijn nieuwe werk en de beste nummers en hits van eerdere platen, maar dan wel in volledig akoestische bluegrass-versies, begeleid door twee toppers uit de Nederlandse bluegrass-scene: Nathalie Schaap op contrabas en Janos Koolen op mandoline.
Bertolfs liefde voor muziek begon met bluegrass. Zijn vader draaide bijna niets anders en het ouderlijk huis stond vol met gitaren, mandolines en banjo’s. Niet lang geleden reisde de singer-songwriter en gitarist naar Nashville om eindelijk zijn oude droom eens waar te maken: een album opnemen met zijn grote helden, muzikanten waar hij al zijn hele leven naar luistert. Onder meer dobro-grootheid Jerry Douglas, vioolgenie Stuart Duncan en baslegende Mark Schatz speelden mee.
Ook vertelt Bertolf over de geschiedenis van bluegrass en speelt hij een aantal parels uit dit roemruchte repertoire.
Thiemeloods serveert tijden de Vierdaagse heerlijke gerechten van de houtskool barbecue met passende salade en rustiek stokbrood. Het is mogelijk een hiervoor combiticket concert/diner te kopen.
Wij van Thiemeloods hebben zo onze vaste gasten. Zo mag Christien Oele, ofwel VanWyck, niet ontbreken op ons intieme podium in de Thiemeloods. Tijdens de vele optredens die wij van haar meemaakten werden we andermaal geraakt door haar gloedvolle songs gezongen met warm fluwelen stem. VanWyck treed vanavond op als trio.
Voor de fijnproevers!
De Amsterdamse singer-songwriter VanWyck maakt bedwelmende alt-folk. Van breekbaar en intiem tot donker rockend en krachtig. In korte tijd bouwde ze een eigenzinnig oeuvre op waarmee ze tot ver over de landsgrenzen bewondering oogst. Haar nieuwe album, Dust Chaser, verschijnt in september bij Excelsior Recordings. Op dit nieuwe album zet VanWyck een nieuwe stap. Met invloeden zo divers als blues, dance, desert rock en psychedelica rekt ze de grenzen van haar genre zover op dat ze bijna lijken te verdwijnen. Met als standvastig baken die altijd rake teksten en een stem die recht tot het hart spreekt.
Thiemeloods serveert tijden de Vierdaagse heerlijke gerechten van de houtskool barbecue met passende salade en rustiek stokbrood. Het is mogelijk een hiervoor combiticket concert/diner te kopen.
De nieuwe voorstelling Nachtcafé van Alex Roeka ontving louter juichende recensies. Alex is een jonge hond in het lichaam van een oude wijze man. Met zijn prachtig schurende stem brengt hij zijn muzikale poezie zoals alleen hij dat kan. Een oorspronkelijk en uniek artiest.
Met Jeroen Kleijn (drums) en Reyer Zwart (diverse instrumenten)
NACHTCAFÉ
THEATERCONCERT
Treed binnen, vrienden, in het nachtcafé,
Waar Roeka achter de bar staat
En u laat proeven van exquise dranken,
Die onverwachte landschappen en verrassende vergezichten
Aan uw geestesoog voorbij doen glijden.
Zet u neer en laat u meevoeren
Door een aanstekelijke levenslust
En de daar onverbrekelijk mee verbonden melancholie.
Laat u onderdompelen in wrange en opwindende liefdesverhalen.
Ga naar het toilet, staar naar de snijdende muurpoëzie,
Mijmer over de dingen die u zojuist gehoord heeft
En dans, terugkomend uit uw eenzaamheid,
Op de klanken van het bandje in de hoek,
Dat wel raad weet met ritme en virtuositeit.
En keer ten slotte halfdronken door het ochtendgloren huiswaarts,
Verrijkt en gelouterd.
TRY-OUT
Songfestival-heldinnen vragen Tangelder Presenteert en Thiemeloods voor een try-out van hun comeback!
Treble wordt tijdens deze tournee begeleid door onze favoriete NL- band Bakelied.
Treble treedt na 15 jaar weer op! Het meidentrio, o.a. bekend van nr. 1 hit ‘Ramaganana’ in 2004 en het Eurovisie Songfestival in 2006, viel op door hun 3-stemmige zang, percussie en zelfbedachte ‘Trebletaal’, afwisselend met mooie melodieuze engelstalige liedjes.
Op vrijdag 13 september staat Treble tijdens de driedaagse Pop-up tour in de Thiemeloods Nijmegen.
Versterkt door de band ‘Bakelied’, spelen ze hun oude hits, nieuwe liedjes die nooit zijn uitgebracht en laten ze individueel hun eigen geluid horen. De chemie is er nog altijd en dat maakt dat ze weer samen het podium opstappen. Nostalgisch, energiek en met veel muzikaliteit belooft dit een memorabel concert te worden.
Een bonte middag over de zoektocht naar geluk en de afslag naar duistere diepgang.
MONDO LEONE
Filmmaker, muzikant maar vooral geboren verteller Leon Giesen kan als geen ander stilstaan bij zaken waar de meeste mensen, op het eerste gezicht totaal terecht, straal aan voorbij lopen. Hij daarentegen gaat op onderzoek en ontdekt de wonderlijkste dingen. Die deelt hij weer in Mondo Leone (De Wereld van Leon). Een even vanzelfsprekende als unieke combinatie van film, muziek en natuurlijk verhaal.
DOUWE DIJKSTRA
Wie de editie van Land van Taal en Waal met Meindert Talma heeft bijgewoond weet hoezeer wij gesteld zijn op Friese logica en nuchterheid.
Douwe Dijkstra speelt deze middag stukken uit zijn voorstelling Let’s get mental.
Let’s get mental is een mix van cabaret, muziek, stand-up en theater. Hij maakt daarin gebruik van de duistere kanten van metalmuziek.
Douwe Dijkstra is afkomstig uit Oosterzee. Hij ging naar school in Heerenveen: 20 km heen en 20 km terug, langs het Tjeukemeer. Van zijn 11de tot zijn 21ste jaar heeft hij bij de boer gewerkt. Na zijn studies is hij nu sinds een tijd muzikant en podiumkunstenaar. Douwe is bekend van het kunstenaarscollectief Heksenhamer en het muzikale duo Douwe Dijkstra en de Sneue Vertoning.
“Therapiepop is popmuziek over therapie”, legt Douwe uit. “Ik ben afgestudeerd als psycholoog en heb daarna op de Popacademie gezeten. In combinatie met een reeks aan therapieën die ik heb gevolgd, is van daaruit uiteindelijk therapiepop ontstaan: popmuziek over therapeutische onderwerpen.”
De voorstelling Let’s get mental is popmuziek over therapie. Voor Douwe zelf is het naar eigen zeggen dus geen therapie, al is het onderwerp wel zwaar. Hij wil de worsteling van therapie op een luchtige manier onder de aandacht brengen.
DEBBY HERTSENBERG
Gevormd door het leven, na beroepsmatig verschillende wegen te hebben ingeslagen, bleef het verlangen naar creatief te zijn aanwezig , zoals ik ooit ervaren had op het jaar Toneelschool dat ik meemaakte in Maastricht in 1991. Na die tijd raakte ik mijn eigen persoonlijke creativiteit voor langere tijd kwijt, maar ik vond het weer terug, na mijn veertigste, toen ik ontdekte dat ik “Poëzie ”kon schrijven. Nu ben ik 52 en bouw aan mijn eigen wereld van Taal, met altijd in mijn achterhoofd, zekerheden zijn er niet in het leven, de Poëzie komt, gaat en verdwijnt en je weet niet wanneer het weer verschijnt.
Sisterhood
Lotgenoten – bijeenkomsten voor moeders van jongeren met een (grote) psychische kwetsbaarheid in Nijmegen.
Het aantal jongeren met psychische klachten neemt al jaren toe.
Alleen al in Nederland tellen we momenteel 480.000 veelal jongeren met een eetstoornis en andere onderliggende complexe psychische problematiek. De prognose van herstel is sterk afhankelijk van het tijdig kunnen starten van een adequate behandeling. Echter: de wachtlijsten voor een eerste intake via de reguliere GGZ voor een behandeling is op het moment van schrijven gemiddeld 19 maanden.
Hoe langer de stoornis on-, of onderhandeld blijft, hoe groter de kans op complicaties en hoe slechter het perspectief op herstel. Met een adequate behandeling en ondersteuning vanuit naasten en het familiesysteem, kan er sneller toegewerkt worden naar substantiële verbetering, maar kunnen ook verdere complicaties, zowel bij patiënt als naasten, voorkomen worden. Lotgenoten contact, het ontmoeten van andere jonge of oudere ervaringsdeskundigen, speelt daarin een cruciale rol. Precies hier ligt de kracht en mogelijk preventieve werking van Sisterhood: door bewustzijn te creëren om als moeders zelf in actie te komen om onze dochters te begeleiden, onze eigen (familie) thema’s aan te kijken en zo al een eerste verandering in beweging te zetten.
Tijdens de Sisterhood bijeenkomst(en) gaan lotgenoten- moeders het onderlinge gesprek aan. We delen ervaringen in het omgaan met de psychische kwetsbaarheid van onze kinderen: de impact, gevolgen, de vragen.
We luisteren naar ieders verhalen, leren van elkaar en inspireren. We geven elkaar moed in het loodzware traject van mantelzorg.
Want hoe ga je om met (ernstige) psychische problematiek van je kind? Met al die verschillende uitingsvormen en diagnoses: van depressie tot psychose, van eetproblematiek tot angst, van ADHD tot persoonlijkheidsproblematiek tot autisme spectrum problematiek. De vaak ingewikkelde vermenging van diagnoses, labels en etiketten, kan leiden tot het voelen van wanhoop machteloosheid, woede, frustratie, verdriet en eenzaamheid. Hoe kom je deze periode door, hoe is dit zo gekomen? Wat is de mogelijke invloed van onze (voor) moeders op ons proces. Hoe houd je jezelf staande? Hoe regel je je o.a je financiën ten tijde van de (langdurige) intensieve mantelzorg?
Kortom: wat doet dit met JOU?
Ervaringsdeskundige moeder Margreet Melman (intitiatiefnemer Anna Experiences) leidt de ontmoetingen. Met haar persoonlijke verhaal rondom het ziekzijn van haar dochter, haar klinische opnamen en het herstel in de natuur, onderbouwd met korte filmische fragmenten rondom dit proces, opent zij in 15 minuten de Sisterhood avonden en het gesprek.
Waar? De Sisterhood avond wordt in Nijmegen op 25 september in samenwerking met Thiemeloods georganiseerd.
Tijd: de avond start om 19.00 uur en is gepland tot 20.30 uur. Inloop vanaf 18.45 uur.
Kosten: deelname is gratis, aanmelden verplicht. Dat kan via margreet@annaexperiences.com
Er is plaats voor maximaal 15 moeders om de ontmoeting dichtbij en persoonlijk te laten zijn.
Mocht je op dit moment verhinderd zijn, kan je ook aansluiten op de volgende momenten op andere plaatsen
16 september: Amersfoort (Theater de Kamers)
18 september: Arnhem (Rozet)
23 september: Tiel (Bibliotheek Rivierenland)
26 september: Amersfoort (Theater de Kamers)
30 september: Tilburg (Seats2Meet, Lochal)
2 oktober: Zaltbommel (de Poorterij)
3 oktober: Culemborg (Bibliotheek Rivierenland)
7 oktober: Den Bosch (Huis 73)
14 oktober: Utrecht (Zimihc)
Na de bijeenkomst ben je als deelnemer van harte welkom om aan te sluiten bij Online Ontmoetingen. Vanaf de bank thuis, om na te praten en zo meer Sisterhood te organiseren!
De bijeenkomsten worden vormgegeven met ondersteuning door samenwerkingspartners.
Agis Innovatiefonds, Univé Buurtfonds, Menzis fonds, Stichting Voorzorg, Stichting Anba en particuliere donateurs.
Volg de site voor meer informatie en verdere aanvullingen.
Noot voor de redactie
Meer informatie over de Sisterhood bijeenkomsten is te verkrijgen bij initiatiefnemer Margreet Melman,
margreet@annaexperiences.com of via 06 43046018
Bijgaande foto kan rechtenvrij gebruikt worden.
Het trio Good Guy Hank is een verrassende samenwerking van drie muzikanten uit Schotland en Australië: zanger/gitarist Donny McElligott van de Schotse americanaband The New Madrids, violiste Pepi Emmerichs van de Australische indiepopband Oh Pep! en bassist Theo Barnard van de Schotse bluegrassband Wire & Wool. Als Good Guy Hank (vernoemd naar Hank Williams) maken ze verzorgde roots op het snijvlak van bluegrass en country, met fraaie driestemmige zang.
Naast de muziek van Hank Williams zul je ook invloeden kunnen herkennen uit de muziek van de Stanley Brothers, Bill Munroe, Gram Parsons, Carter Family, David Rawlings en Gillian Welch. Het zijn dus zeker niet de minsten die de inspiratiebron voor Good Guy Hank vormen.
Alt. country artiest Grey DeLisle is een multi-talent. Ze is een singer-songwriter, actrice, voice-over en comédienne. Zonder dat je het beseft heb je haar weleens uit de televisie horen schallen. Ze leent haar stem vooral uit aan animatiereeksen zoals The Powerpuff Girls, Rugrats, Grim & Evil en Fairy OddParents maar ze is en blijft op de eerste plaats muzikant. In de jaren negentig speelde ze in de ‘all-girl cowpunkband’ Side Saddle. Begin 2000 richt Grey haar eigen label op en brengt drie albums uit. De uitstekende ‘Graceful Ghost’ en het splinternieuwe ‘Iron Flower’s verschenen op Grey’s Sugar Hill Records. Een fraai, authentiek en charmant album waarmee ze zeker vele nieuwe fans gaat winnen.
WAAR EN WANNEER IS ER WEER EEN SCHUUM?
Op 13 oktober is het weer zover. Dit keer doen we het weer in de Thiemeloods. Daar vinden we drie toffe nieuwe Nijmeegse acts. Schuum je met ons mee?
Datum: 13 oktober
Locatie: Thiemeloods
Inloop: 20:00
Start: 20:30
Line-up: Service, Totini Susu en Vantablack
Live avonden van Schuum
Iedere maand programmeren we lokale artiesten op een wisselende plek in Nijmegen. Wij sporen de crème de la crème voor je op: van ruwe diamant tot muziekveteraan. Nieuwe acts ontdek je bij de live avond van Schuum!
Iedere maand organiseert onze Talentmakelaar Pop onder de naam Schuum live muziek op wisselende plekken in de stad. Tijdens deze avonden zijn artiesten van alle niveaus welkom, mits de muziek zelf geschreven is. De avonden zijn intiem en toegankelijk doordat ze in lokale horeca en andere culturele podia worden georganiseerd. De avonden spelen enerzijds een rol in het ontdekken van nieuwe muziek en anderzijds is het een plek waar gelijkgestemden elkaar ontmoeten en nieuwe contacten opdoen. Om een opmerking van een Nijmeegse muzikant te citeren:
“Het zijn avonden waar iedereen die de Nijmeegse muziekscene een warm hart toe draagt bij elkaar komt. En dat miste er toch wel een beetje. Nieuwe bands uit de stad ontdekken en nieuwe mensen ontmoeten is een supercombinatie.’’
Wil je zelf een keer komen spelen en maak je zelfgeschreven muziek? Stuur dan een berichtje naar pieter@debasisnijmegen.nl Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de maandelijkse Schuum nieuwsbrief!
In een steeds hectischer wordende wereld zoeken de pianisten van weleer steeds meer de intimiteit op van de zogenaamde ‘Felt Piano’. Voorzien van speciaal vilt voor de hamertjes waren zij eigenlijk vroeger ontworpen als ’studie-pedaal’ omdat het de felheid van de piano dempt. Maar juist die fluisterzachte toon is bezig met een opmars, met aanjagers zoals Nils Frahm en Joep Beving.
Maar hoe vertaalt zich dit naar het klassieke piano trio? Welke klankwerelden levert deze Felt Piano op in combinatie met drums en contrabas?
Daniël van der Duim maakte de afgelopen jaren naam met zijn Doppler Trio en compositie-opdrachten zoals muziek over het ‘Epos van Gilgamesh’. Daarnaast werd zijn neo-klassieke muziek onder de naam ‘Daniël Tomàs’ al miljoenen keren gestreamd. Ook deed hij, tijdens zijn master aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem, onderzoek naar de “De piano en externe effecten” en neemt hij altijd een speciaal ontworpen pedalen-setup mee waarmee hij met de piano orkestrale gebaren kan maken. Deze onderzoekingen om het geluid en de mogelijkheden van de klassieke piano te verbreden waren reeds te horen in zijn ‘Pintures’-serie concerten en de serie Podium JIN-Sessions rondom Van der Duim.
Op deze avond van Podium JIN staat het experiment centraal: Pianist Daniël van der Duim gaat, samen met twee andere ervaren jazz-musici, op onderzoek uit. Die verkenningen zijn beslist in fijngevoelige handen met een ritme-sectie bestaande uit de buitengewone Sloveense drummer-componist Domen Cizej (debuterend met een 5 cd-box op Clean Feed) en contrabassist Cord Heineking (Simin Tander, Moon Trio e.a.).
Verwacht een speciaal gecomponeerd programma voor deze, speciaal voor dit concert geplaatste, Felt Piano: een soort ‘Daniël Tomàs meets Doppler Trio’ – een unieke avond op het snijvlak van neo-klassiek en moderne jazz binnen de intimiteit van de Thiemeloods.
Line-up:
Daniël van der Duim – felt piano
Domen Cizej – drums
Cord Heineking – contrabas
Zaal open: 19.30
Aanvang: 20.00
Tickets: 17,50 vvk. 5,- <26, 20 kassa
Grayson Capps is een singer-songwriter uit de Amerikaanse staat Alabama. In zijn broeierige zuidelijke blues en rock combineert Capps de poëzie van Townes van Zandt met de rauwheid van Steve Earle. Luister bijvoorbeeld eens naar het fijne ‘Scarlett roses’ of het wonderschone ‘Washboard Lisa’. De Amerikaanse rocker vormde eind jaren ’90 met John Lawrence de kern van de band Stavin’ Chain. Capps kwam in de schijnwerpers te staan toen hij muziek maakte voor de film ‘A love song for Bobby Long’, met John Travolta en Scarlett Johansson in de hoofdrollen. In die tijd verscheen ook het fameuze debuut ‘If you knew my mind’.
Hij staat op het podium met een band, bestaande uit zijn dochter en twee Italianen.
Een pleidooi voor totale onthaasting
Tussen 2005 en 2011 bracht Capps bijna elk jaar een album uit. Prettig voor zijn fans, minder prettig voor Capps zelf, die zich naar eigen zeggen liet opjagen door de eisen van de muziekindustrie. Inmiddels hanteert hij een wat meer relaxte levenshouding en laat hij de songs tot zich komen wanneer ze dat willen. Dat leidde in 2017 al tot het het goed ontvangen album ‘Scarlett roses’, dat één groot pleidooi is voor de totale onthaasting en losheid.
Let op aanvang 21.15 uur !!
Zo Nodig is een solovoorstelling van John van de Ven. Thema van de voorstelling is de psychiatrie. John speelt 4 personages die ieder een ontwikkeling doormaken gedurende hun verblijf in een psychiatrische kliniek. Het is overigens niet alleen maar zwaarte en somberheid: de voorstelling bevat ook lichte en humoristische momenten.
John put uit eigen ervaring: hij is in 2003 opgenomen geweest met een zware depressie.
De voorstelling is “zware kost” maar licht gebracht, met muziek, beweging, humor en verstilling.
De voorstelling is ook geschikt voor cliënten, maar ook voor mensen voor wie de psychiatrie een onbekend terrein is.
Recensie van Pieter Derks (cabaretier/columnist): ‘John van de Ven laat patiënten en hulpverleners zien als mensen van wie je gaat houden. Het is een mooie ode aan iedereen die worstelt’.
Een heel bijzondere middag waarin de gitaar centraal staat. Met grote trots ontvangen we dan ook vier wereldgitaristen die hun sporen hebben verdiend in de wereldmuziek, latin, flamenco , jazz en popmuziek.
LULO REINHARDT
Wereldmuziek, Latin Swing, een gitaarvirtuoos met onmiskenbare roots.
https://www.youtube.com/watch?v=0BdQu9H8SGw
CENK ERDOGAN
Experimentele muziek op fretloze gitaar.
https://www.youtube.com/watch?v=8ev4eT8nTyM
CLAIRE BESSON
Modern, akoestisch en jazzy.
https://www.youtube.com/watch?v=rkaWo5kmctc
STEPHANIE JONES
Klassiek, kamermuziek maar ook experimenteel.
https://youtu.be/7UwA8zvDcho?si=qvVCqYxwCjktKiF8
HEATHER LITTLE
De Texaanse songschrijver Heather Little maakte ondanks een carrière van zo’n twintig jaar nu pas haar tweede album, na haar eerste in 2013 te hebben uitgebracht. Haar muziek is een prachtige combinatie van country, folk en roots.
Aan het begin van haar loopbaan schreef ze ‘Minefield’ met de dwarse countryzanger Travis Meadows en ‘Gunpowder and Lead’ en ‘Me and Charlie Talkin’ met Miranda Lambert.
Inmiddels heeft ze twee keer de BMI Award voor songschrijven gewonnen, toegekend door de Amerikaanse evenknie van BumaStemra. Een ander bewijs voor haar kwaliteiten is het meezingen van de muzikaal aan haar verwante Patti Griffin in twee van haar songs. Dat verdienen haar teksten over mislukte liefdes, verlaten worden, misbruik, zelfacceptatie en opnieuw beginnen ook, want Little zingt ze even ingehouden als ingeleefd. Niet alleen haar albumtitel suggereert dat ze autobiografisch zijn, maar Little blijft ver weg van de countrysnik die gevoel moet opwekken.
AARON BOYD
De Amerikaanse singer-songwriter Aaron Boyd meldde zich in 2019 aan het americanafront met zijn debuutalbum ‘Until The End’. Hij begon met liedjes schrijven om zijn gevoelens na een alcoholverslaving te verwerken, wat een gouden zet bleek. Met zijn intense liedjes en rauwe stem, die doen denken aan Mark Lanegan en Arlo McKinley, maakte Boyd indruk. Zoveel dat het TakeRoot Festival hem speciaal overvloog voor een concert. Dit was zijn eerste bezoek aan Nederland, maar het smaakte naar meer.
Zo Nodig is een solovoorstelling van John van de Ven. Thema van de voorstelling is de psychiatrie. John speelt 4 personages die ieder een ontwikkeling doormaken gedurende hun verblijf in een psychiatrische kliniek. Het is overigens niet alleen maar zwaarte en somberheid: de voorstelling bevat ook lichte en humoristische momenten.
John put uit eigen ervaring: hij is in 2003 opgenomen geweest met een zware depressie.
De voorstelling is “zware kost” maar licht gebracht, met muziek, beweging, humor en verstilling.
De voorstelling is ook geschikt voor cliënten, maar ook voor mensen voor wie de psychiatrie een onbekend terrein is.
Recensie van Pieter Derks (cabaretier/columnist): ‘John van de Ven laat patiënten en hulpverleners zien als mensen van wie je gaat houden. Het is een mooie ode aan iedereen die worstelt’.
Voor de herfsteditie van Land van Taal en Waal hebben ze een mooi programma samengesteld. Uitgesproken, ingetogen en warmbloedig.
Het Land van taal en Waal is een bijzondere mix van gasten. We varen op de energie van het moment en meestal komen er mooie kruisbestuivingen uit voort.
JAAP ROBBEN
Jaap Robben (1984) is dichter en auteur. Hij schrijft niet specifiek voor een leeftijd, maar voor iedereen in het bijzonder. Sinds 2004 publiceert hij poëzie, romans, artikelen, jeugdboeken en vertalingen. Ook schreef hij meermaals voor het theater. Zijn werk werd veelvuldig bekroond, zijn romans worden verfilmd en zijn werk verschijnt inmiddels in vijftien talen.
In eerste instantie studeerde hij Milieu- en Maatschappijwetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, maar doorliep vervolgens de Koningstheater Akademie in Den Bosch. In de periode 2008 tot 2010 was hij stadsdichter van zijn woonplaats Nijmegen. In 2012 verhuisde hij naar een oude boerderij in een Rijndorp in Duitsland. Eigenlijk is dat dorp meer een gehucht. Of zoals sommige mensen zeggen: ‘niet in de middle of nowhere, maar daar nog achter.’ Voor Trouw schreef hij in 2020 het feuilleton Po Polska over de Poolse mannen die meewerkten aan de verbouwing van de boerderij waar hij woont met zijn vriendin en hun twee kinderen.
Jaap treedt graag op in boekhandels, bibliotheken en tijdens festivals. Onder andere tijdens het Crossing Border Festival, De Nacht der Poëzie, Lowlands, Into The Great Wide Open en de Wintertuin. Maar ook in het buitenland. Regelmatig in Duitsland en België. Maar ook in Oman, Tsjechië, tijdens het Lirikonfest in Slovenië, The European Literature Night in Londen en het Festival of National Cultures in Wit-Rusland. In 2018 maakte hij een grote tournee door de Verenigde Staten en Canada met de vertaling van Birk waarbij hij onder andere te gast was bij LitHub in San Francisco, Brooklyn Book Festival, Writers Festival in Vancouver en het Bookfestival van Boston.
Jaap is ook graag geziene gast op de Nederlandse televisie: hij bespreekt poëzie voor Omroep Max, kwam regelmatig over de vloer bij DWDD (waar zijn roman Zomervacht als Boek van de Maand werd verkozen) en was onlangs nog te zien met zijn initiatief ‘Dichter aan de Lijn’, waarbij hij samen met andere dichters mensen ’s avonds opbelde tijdens de quarantaine om poëzie voor te lezen.
Eind 2022 is zijn langverwachte derde roman Schemerleven verschenen.
STEPHANIE STRUIJK
Stephanie Struijk schrijft persoonlijke verhalen in liedjes. Misschien ken je haar nog wel onder de naam ‘Stevie Ann’, ze bracht toen op 18-jarige leeftijd haar debuutalbum uit waarmee ze onder andere op Pinkpop stond. Haar nieuwe album heet ‘Dezelfde Zon’ en is haar derde Nederlandstalige studioalbum.
Geheel in lijn met het Roots/Americana genre waarbinnen Stephanie zich beweegt, zijn de liedjes op Dezelfde Zon in één take opgenomen. Dit ging op een traditionele ‘jaren dertig’-manier; direct inspelen, zonder knip- en plakwerk achteraf. Begeleid door Bernard Gepken op gitaar en banjo, Reyer Zwart op contrabas en onder productie van Daniël Lohues is op deze manier een rauwe, eerlijke plaat tot stand gekomen. “Ik speel al jaren met deze mensen, we voelen elkaar perfect aan. Nadat we een tijdje niet hadden opgetreden, deden we een soundcheck en waren we meteen weer een muzikaal geheel. Die magie die ter plekke ontstond was zo bijzonder, dat ik besloot dat we het nieuwe album exact zo moesten opnemen.”
Het resulteerde in nummers als single ‘Zwitserland’, dat gaat over het neutraal kijken naar een ingewikkeld loslaten. Maar ook met thema’s als tegenslag of geloof in de liefde zijn fraaie nummers ontstaan als ‘Ik Geloof In Sprookjes’, ‘Straks’ en ‘In Het Maanlicht’. Luisteren voelt intiem en bijna als heimelijk door Stephanie’s dagboek bladeren. Tijdens de huidige theatertour krijgt het publiek een inkijkje in het maakproces en krijgen zij echt het gevoel mee dat wat zij voor hun ogen zien ontstaan ook op de plaat staat. “In de show vertel ik over het opnameproces en dat ik eigenlijk had gewild dat het langer had geduurd, omdat het zo leuk was”, aldus Struijk. “Maar omdat we alles live opnamen, waren we in drie dagen klaar.”
Bé Breij
Bé Breij is een internationaal gerespecteerde en zeer productieve onderzoekster en verwierf in 2008 een VENI-subsidie. Ze werkt binnen de leerstoel Latijnse taal- en letterkunde van de Radboud Universiteit en is gespecialiseerd in antieke retorica. Zij promoveerde in 2007 cum laude op een proefschrift over Romeinse pronkredevoeringen, waarvoor ze in 2010 de Keetje Hodshonprijs voor literatuurwetenschappen ontving. Ze geldt wereldwijd als specialist op het gebied van de antieke welsprekendheid, maar weet die ook voor een breed publiek toegankelijk te maken, en maakt bovendien ook graag uitstapjes naar de moderne tijd.
I Vicini
Buurtgenoten Elaine Delsing en Tim Geeraedts delen een liefde voor het chanson en kleinkunstlied uit diverse Europese taalgebieden. “ I Vicini” staat voor een verrassende mix van bekend, minder bekend en eigen werk. Elaine (zang) en Tim (piano en zang), brengen hun programma vol passie met een vleugje engagement en poëzie. Dit in combinatie met sprankelende piano-improvisaties. Zij traden op tijdens het Oosterlichtfestival, de manifestatie Oost ontmoet Oost, de schrijfmarathon van Amnesty International, de benefietavond t.b.v. het Vrijheidsmuseum en in de prachtige tuin van Villa Sprezzatura.
Zondag 3 november 15.00-16.00
Kleptomania met Ilja Reijngoud
Kleptomania is er trots op om dit keer met de in Nederland en ver daarbuiten bekende trombonist Ilja Reijngoud samen te kunnen spelen. Tevens versterkt Paul Sprang het kwartet op percussie. De kleurrijke composities van Artvark, Perin Vasques, Robert Watson, Saxo Panico zorgen gegarandeerd voor een boeiend concert. De synergie levert frisse, zoveel mogelijk origineel voor sax4tet geschreven stukken en arrangementen op. Net even anders, heel aanstekelijke muziek! Doorspekt met harmonieuze, jazzy, latin & funky grooves, afgewisseld met uitdagende ritmes en warme ballades. Harry van de Vorstenbosch (tenorsax), Gert van Dam (altsax), Andy Beynon (alt-/sopraansax) en Huub Sprang (baritonsax) vormen het kleppend, sorry, kloppend hart van Kleptomania! Dat belooft wat daar in die Thiemeloods!
Singer-songwriter Eric Devries brengt een nieuw album uit getiteld ‘Traveler’s Heart’. Een uitstekende reden om Eric en zijn allstar-band uit te nodigen in de Thiemeloods. Het is alweer zijn vijfde solo- album en ditmaal beweegt de muziek van Devries meer richting bluegrass. ‘Traveler’s Heart’ is de opvolger van het succesvolle en zeer goed ontvangen ‘Song & Dance Man’ uit 2021, waarmee Devries de afgelopen twee jaar door Nederland, Duitsland en Oostenrijk toerde. Op ‘Traveler’s Heart’ zijn vocale gastbijdrages van de Britse singersongwriter-legende Iain Matthews en NL-poplegende Fay Lovsky te horen.
Zowel letterlijk als overdrachtelijk is reizen het overkoepelende thema van ‘Traveler’s Heart’, waarbij de inmiddels in Spijk neergestreken singer-songwriter de nodige zelfspot niet schuwt. “Ik ken niemand die zó vaak is verhuist als ikzelf. Dus uithuilen en opnieuw beginnen is mij niet vreemd. Een ‘Traveler’s Heart’ is niet per se een deugd, maar wel een bron van verhalen, avonturen en altijd weer nieuwe songs.” Het album kent literaire verwijzingen naar het werk van Amerikaanse schrijvers als Truman Capote en Jack Kerouac. Gastvocalisten Iain Matthews en Fay Lovsky zijn ook op meerdere nummers te horen.
Eric Devries – Zang, gitaar
Janos Koolen – Banjo, mandoline, gitaar, klarinet, zang
Joost van Es – Viool, zang
Lucas Beukers – Contrabas
Eric Devries is een muzikant en liedjesschrijver met veel ervaring. In Nijmegen kennen we hem van de legendarische singer-songwriteravond Ramble On Tuesday in Trianon waarin hij de hele wereld aan americana-artiesten wist te strikken.
Al in de jaren tachtig speelde hij in het voorprogramma van bands als The Jam en The Style Council. Met zijn band The Big Easy was hij een vaste waarde in het clubcircuit en bereikte hij de tweede plaats in de Grote Prijs van Nederland in 1992. Devries heeft albums uitgebracht met Songwriters United, Hidden Agenda Deluxe en het legendarische Matthews Southern Comfort. Traveler’s Heart is zijn vijfde solo-album en verschijnt twintig jaar na zijn debuut als solo-artiest.
De Californische gitarist en singer-songwriter Jeffrey Halford maakt samen met zijn band The Healers trefzekere melodieuze bluesy rootsrock. Halford staat bekend om zijn effectieve muziek waarbij melodie en emotie centraal staat. Filmische teksten en messcherpe gitaarlicks maken het geheel compleet tot de ideale soundtrack van een mooie roadmovie. Halford mag grote artiesten met wie hij eerder het podium deelde, zoals Taj Mahal, Los Lobos, Etta James, The Radiators, Robert Earl Keen, John Hammond, Augie Meyers, Dave Alvin en Chuck Prophet tot zijn fans noemen.
Met twintig jaar ervaring achter de rug als begeleider heeft Zack Lober nu eindelijk zijn eigen band naar zijn eigen idee: pakkende jazznummers met lekkere thema’s, voortgestuwd door een vooruit door een even elegante als rollende ritmesectie, in een perfect huwelijk met pittige spontane improvisaties. Het trio met rijzende sterren Suzan Veneman op trompet en Sun-Mi Hong op drums wordt voor dit optreden versterkt met tenorgigant en Boy Edgar Prijswinnaar Jasper Blom.
De in Montreal geboren contrabassist en componist Zack Lober, naast bassist ook dj en turntablist, speelde eerst in Boston en daarna elf jaar in de jazzclubs van New York, bij gerespecteerde bandleiders als Henry Threadgill, David Binney, David Binney, John Escreet, Dan Weiss en Seamus Blake. In 2019 verhuisde hij naar Nederland waar hij o.a. actief was en is in het Mark Lotz Trio. Nu is er dan zijn eigen trio, opgericht naar naar voorbeeld van Paul Bley en Jimmy Giuffre.
Vorig jaar kwam het eerste album van de formatie uit op ZenneZ Records. Voor de opnames in Wisseloord Studios riep Zack de hulp in van een andere Nederlandse grootheid, saxofonist Ben van Gelder, die het album produceerde.
‘Quietly adventurous’ (Downbeat)
‘deceptively intense and seductive’ (AllAboutJazz)
Jasper Blom – tenorsax
Suzan Veneman – trompet
Zack Lober – contrabas
Sun-Mi Hong – drums
Een wekelijks terugkerend, Engelstalige pubquiz van een niveautje pittig, maar zeer vermakelijk!
De Wednesday Quiz/ PubQuiz bevat 5 rondes met vragen in de volgende categorieën:
1. Current Affairs
2. Entertainment
3. Geography/History
4. Picture Round
5. Audio Round
Kom gezellig naar de Thiemeloods en test je kennis onder het genot van een drankje.
Ben je niet in de gelegenheid om langs te komen, maar je wil graag meedoen? Middels een livestream kan je alsnog meedoen. Ga naar https://www.twitch.tv/thiemeloods Het is niet nodig om een account aan te maken.
Live stream: vanaf 20.45 uur
Start quiz: 21.00 uur
Entree: € 3,00 per persoon
English standup comedy in Nijmegen
We invite you to spend a wonderful evening in Thiemeloods at our monthly comedy show! Best international comedians from the Netherlands bring their hilarious acts in Nijmegen, which you can enjoy in the historic part of Nijmegen!
The show starts at 20:00 (doors open at 19:00).
See you then!
Vanaf 2 september vindt er in de Thiemeloods in Bottendaal wederom Jazzcafe op Maandag (JOM) plaats. Initiator is bassist Folkert Cannegieter. De sessies zijn iedere maandagavond van half negen tot twaalf.
Welkom bij het wekelijkse Jazzcafe op Maandag: JOM in de Thiemloods in Bottendaal. Een avondje luisteren en meedoen! Met jazz in een lekker brede zin van het woord.
De avonden zullen beginnen met een kort optreden van een band of sessie groep. Divers van thema en invulling en op vriendelijk geluidsniveau. Het korte optreden wordt overgenomen, naadloos zo is de hoop, door een jazzsessie met de sessie band en wie ook mee wil spelen! Een open (jazz)podium dus voor de liefhebber van live muziek, in de knusse ruimte ‘het Proeflokaal’ van de Thiemloods in Bottendaal.
Vrije entree, cafe open om 20:30, aanvang 21:00 tot 24:00
www.thiemloods.nl
Leemptstraat 34, 6512 EN Nijmegen
Dayna Kurtz is een Amerikaanse singer-songwriter die al jaren intensief tourt. Haar stem is warm, krachtig en intens en grijpt enorm aan. Ook haar (slide) gitaarspel is ronduit indrukwekkend te noemen. Ze wordt vaak vergeleken met Nina Simone, Marianne Faithfull en Jeff Buckley.
In 2003 verscheen ze in Barend & van Dorp met haar hitje Love Gets in the Way van Postcards from Downtown. Haar eerste album sloeg in als een bom. Sindsdien heeft Dayna zeker in Nijmegen een trouwe schare fans opgebouwd en maakt ze met enige regelmaat nieuwe albums. Kurtz trad op met vele grote der aarde zoals Elvis Costello, Richard Thompson, Rufus Wainwright, BB King en Norah Jones. De laatste is een goede vriendin van Dayna, met wie ze diverse nummers opnam. Dayna Kurtz komt met gitarist Robert Mache.
Dayna Kurtz is een Amerikaanse singer-songwriter die al jaren intensief tourt. Haar stem is warm, krachtig en intens en grijpt enorm aan. Ook haar (slide) gitaarspel is ronduit indrukwekkend te noemen. Ze wordt vaak vergeleken met Nina Simone, Marianne Faithfull en Jeff Buckley.
In 2003 verscheen ze in Barend & van Dorp met haar hitje Love Gets in the Way van Postcards from Downtown. Haar eerste album sloeg in als een bom. Sindsdien heeft Dayna zeker in Nijmegen een trouwe schare fans opgebouwd en maakt ze met enige regelmaat nieuwe albums. Kurtz trad op met vele grote der aarde zoals Elvis Costello, Richard Thompson, Rufus Wainwright, BB King en Norah Jones. De laatste is een goede vriendin van Dayna, met wie ze diverse nummers opnam. Dayna Kurtz komt met gitarist Robert Mache.
Een wekelijks terugkerend, Engelstalige pubquiz van een niveautje pittig, maar zeer vermakelijk!
De Wednesday Quiz/ PubQuiz bevat 5 rondes met vragen in de volgende categorieën:
1. Current Affairs
2. Entertainment
3. Geography/History
4. Picture Round
5. Audio Round
Kom gezellig naar de Thiemeloods en test je kennis onder het genot van een drankje.
Ben je niet in de gelegenheid om langs te komen, maar je wil graag meedoen? Middels een livestream kan je alsnog meedoen. Ga naar https://www.twitch.tv/thiemeloods Het is niet nodig om een account aan te maken.
Live stream: vanaf 20.45 uur
Start quiz: 21.00 uur
Entree: € 3,00 per persoon
Klassiekers als ‘My baby just cares for me’, ‘Don’t Let Me Be Misunderstood’ en ‘Ain’t got no – I got life’, ze komen allemaal voorbij tijdens de show van Noam Vazana. De jarenlang in Nijmegen (iedere Nijmegenaar weet dit) wonende Nina Simone staat centraal in het programma van de singer-songwriter. Ze vertelt het levensverhaal van de bekende zangeres, die geboren werd als Eunice Kathleen Waymon. Vazana zingt, spiegelt en bewondert. Tijdens het optreden benadrukt ze wie Nina Simone was en waarom haar muziek geliefd werd bij het grote publiek.
‘Nani’ Noam Vazana is een van de weinige zangeressen ter wereld die nieuwe liedjes schrijft en componeert in het Ladino. Deze taal ligt dicht bij het Spaans en werd in de vijftiende eeuw gesproken door de Joodse bevolking van Spanje. Vandaag de dag zijn er naar verluid minder dan 60.000 sprekers. Nani vangt de geest van de oude, matriarchale cultuur en stuwt deze onze eeuw in met teksten over migratie, gender en empowerment van vrouwen. Haar nieuwe album Ke Haber klinkt rauw en magisch, met zachte koorachtige trombones, flamencogitaren en Arabische percussie.
Noam Vazana werd geboren in Israël en verhuisde veertien jaar geleden naar Nederland, waar ze zich vestigde in Amsterdam. Haar muziek klinkt niet traditioneel, maar weerspiegelt de tijd waarin we leven en weet een bijna verdwenen cultuur weer relevant te maken. Oude teksten over geslachtsverandering, ontrouw en zelfs homo-erotische poëzie geschreven door rabbijnen in de middeleeuwen naast eigen teksten over vrouwen tegen de achtergrond van gearrangeerde huwelijken, het geloof in magie en feeën, bijvoorbeeld. Enerzijds botst het, maar anderzijds vult het elkaar wonderwel aan.
Vanaf 2 september vindt er in de Thiemeloods in Bottendaal wederom Jazzcafe op Maandag (JOM) plaats. Initiator is bassist Folkert Cannegieter. De sessies zijn iedere maandagavond van half negen tot twaalf.
Welkom bij het wekelijkse Jazzcafe op Maandag: JOM in de Thiemloods in Bottendaal. Een avondje luisteren en meedoen! Met jazz in een lekker brede zin van het woord.
De avonden zullen beginnen met een kort optreden van een band of sessie groep. Divers van thema en invulling en op vriendelijk geluidsniveau. Het korte optreden wordt overgenomen, naadloos zo is de hoop, door een jazzsessie met de sessie band en wie ook mee wil spelen! Een open (jazz)podium dus voor de liefhebber van live muziek, in de knusse ruimte ‘het Proeflokaal’ van de Thiemloods in Bottendaal.
Vrije entree, cafe open om 20:30, aanvang 21:00 tot 24:00
www.thiemloods.nl
Leemptstraat 34, 6512 EN Nijmegen
Een wekelijks terugkerend, Engelstalige pubquiz van een niveautje pittig, maar zeer vermakelijk!
De Wednesday Quiz/ PubQuiz bevat 5 rondes met vragen in de volgende categorieën:
1. Current Affairs
2. Entertainment
3. Geography/History
4. Picture Round
5. Audio Round
Kom gezellig naar de Thiemeloods en test je kennis onder het genot van een drankje.
Ben je niet in de gelegenheid om langs te komen, maar je wil graag meedoen? Middels een livestream kan je alsnog meedoen. Ga naar https://www.twitch.tv/thiemeloods Het is niet nodig om een account aan te maken.
Live stream: vanaf 20.45 uur
Start quiz: 21.00 uur
Entree: € 3,00 per persoon
Vanaf 2 september vindt er in de Thiemeloods in Bottendaal wederom Jazzcafe op Maandag (JOM) plaats. Initiator is bassist Folkert Cannegieter. De sessies zijn iedere maandagavond van half negen tot twaalf.
Welkom bij het wekelijkse Jazzcafe op Maandag: JOM in de Thiemloods in Bottendaal. Een avondje luisteren en meedoen! Met jazz in een lekker brede zin van het woord.
De avonden zullen beginnen met een kort optreden van een band of sessie groep. Divers van thema en invulling en op vriendelijk geluidsniveau. Het korte optreden wordt overgenomen, naadloos zo is de hoop, door een jazzsessie met de sessie band en wie ook mee wil spelen! Een open (jazz)podium dus voor de liefhebber van live muziek, in de knusse ruimte ‘het Proeflokaal’ van de Thiemloods in Bottendaal.
Vrije entree, cafe open om 20:30, aanvang 21:00 tot 24:00
www.thiemloods.nl
Leemptstraat 34, 6512 EN Nijmegen
Wie zijn wij
Graag stellen wij ons voor, wij zijn Jet, Olivier, Tim, Lisa en Maarten. Samen volgen wij de minor eventmanagement aan de HAN in Nijmegen. Met ons vijven zetten wij ons in voor Stichting Vlinderkind!
Waarom
Stichting Vlinderkind zet zich in voor de ernstige huidaandoening epidermolysis bullosa (EB). Om stichting Vlinderkind hierbij te helpen, organiseren wij een evenement om zo veel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de huidaandoening EB.
Wat gaan wij doen
Om zo veel mogelijk geld op te halen, organiseren we een gezellige middag met kinderactiviteiten. Kinderen kunnen vlinders verzamelen om hun spaarkaart vol te krijgen, terwijl ouders genieten van hapjes, drankjes en sfeervolle muziek. Daarnaast is er een loterij met mooie prijzen! Een warme middag vol plezier én een kans om bij te dragen aan een belangrijk doel. Vlinderspaarkaarten en loten zijn te verkrijgen op onze actiepagina: https://www.vlinderkindacties.nl/project/vinderslag-events.
Waar en wanneer
Het evenement vindt plaats in de Thiemeloods in Bottendaal op woensdagmiddag 18 december 2024 van 15.00 uur tot 18.00 uur.
Wat is de vlinderziekte, epidermolysis bullosa (EB)?
Epidermolysis bullosa (EB) is een erfelijke, vooralsnog ongeneeslijke huidaandoening die blaren op de huid doet ontstaan. Door een defect in een van de genen die de eiwitten aanmaken die voor de hechting zorgen van de verschillende lagen waaruit een huid bestaat is die hechting verstoord. Hierdoor sluiten de verschillende huidlagen niet goed op elkaar aan. Door de wrijving tussen de ‘loszittende’ huidlagen ontstaan er blaren en andere beschadigingen op de huid en de slijmvliezen.
Een wekelijks terugkerend, Engelstalige pubquiz van een niveautje pittig, maar zeer vermakelijk!
De Wednesday Quiz/ PubQuiz bevat 5 rondes met vragen in de volgende categorieën:
1. Current Affairs
2. Entertainment
3. Geography/History
4. Picture Round
5. Audio Round
Kom gezellig naar de Thiemeloods en test je kennis onder het genot van een drankje.
Ben je niet in de gelegenheid om langs te komen, maar je wil graag meedoen? Middels een livestream kan je alsnog meedoen. Ga naar https://www.twitch.tv/thiemeloods Het is niet nodig om een account aan te maken.
Live stream: vanaf 20.45 uur
Start quiz: 21.00 uur
Entree: € 3,00 per persoon
English standup comedy in Nijmegen
We invite you to spend a wonderful evening in Thiemeloods at our monthly comedy show! Best international comedians from the Netherlands bring their hilarious acts in Nijmegen, which you can enjoy in the historic part of Nijmegen!
The show starts at 20:00 (doors open at 19:00).
See you then!