07-11-2014

PROGRAMMA

nov
13
zo
Thiemeloods LIVE | Franse chansons door Ronald Naar
nov 13 @ 15:30 – 16:30

Thiemeloods LIVE verrast het publiek met uiteenlopende live optredens van bekende
en nog te ontdekken artiesten.

‘Demain, dès l’aube’ is de titel van het nieuwe chansonprogramma van Ronald Naar met sprankelend duo.
Een muzikale reis waarin het persoonlijke en het universele elkaar raken.

De titel van het programma is ontleend aan een gedicht van Victor Hugo, onlangs opnieuw verklankt door Les Frangines. Bekende en minder bekende Franse chansons passeren de revue en worden op originele wijze verbonden door een betekenisvolle presentatie.
Ook voor hen die het Frans niet zo machtig zijn, valt er veel te beleven.

Publieksreacties op eerdere programma’s:
“Ronald neemt het publiek mee naar een wereld voorbij de woorden.”
“Ik waande me in een theatertje in Parijs.”
“Parels van chansons die samen een prachtig collier vormen.”
“Merci pour votre grand cœur et pour ce moment de pur bonheur.”

Ronald wordt begeleid door het sprankelende duo:
♪ Jaap Somsen (piano, accordeon)
♪ Anneke Frankenberg (viool)

Aanvang: 15.30 uur
Tickets: € 15,00 (exclusief max. € 0,79 servicekosten per ticket. Exclusief transactiekosten per bestelling)

Tickets

Website: klik hier

Otis x Thiemeloods | Sahand Sahebdivani | Het Verre Woord (NL)
nov 13 @ 20:00 – 21:00

Verhalen sterven niet. Zelfs wanneer de verteller stil valt leven ze in ons voort, als echo’s die blijven galmen tussen de hoge bergen. Wanneer de vader van de verteller ze niet meer vertelt moet de zoon het doen. In het oerhollandse landschap waant hij zich in sneeuw bedekte bergen van de Iraanse revolutie.

Het Verre Woord is een poging van verhalenverteller Sahand om de verhalen van zijn vader voort te laten leven, jaren na het uitdoven van diens revolutionaire idealen. De oude kameraden zijn er niet meer. En zelfs de zoon heeft niet meer de leeftijd die zijn vader had toen hij als jonge man opgaf voor zijn idealen. Met het publiek doet hij een poging, elke dag weer, om in een oerhollands landschap zich in de Iraanse bergen te wanen, of in een oude gevangenis. Zeggen de verhalen ons vandaag de dag nog iets? Is het niet makkelijker om ze eindelijk onverteld te laten, zeker nu Sahand zelf vader is geworden?

“Liefdevolle ode aan een revolutionair” Theaterkrant (lees recensie)

Credits:
Concept, tekst, spel: Sahand Sahebdivani (foto Tom van Huisstede)

Genre: Storytelling
Start: 20:00
Duur: 60 minuten
Taal: Nederlands
Tickets VVK: Regulier €15,00 + admin / CJP €10,00 + admin
Tickets ADD: €17,50

Onder de 30 en nog geen CJP? Koop ’m dan nu voor € 17,50 per jaar en maak meteen gebruik van de korting. Naar CJP website

nov
20
zo
Thiemeloods LIVE | Livingroom Heroes
nov 20 @ 14:00 – 15:30

Thiemeloods LIVE verrast het publiek met uiteenlopende live optredens van bekende en nog te ontdekken artiesten.

De Living Room Heroes zijn een Nijmeegs viertal, bestaande uit Henri Zoetbrood, Marc van Hout, Matthieu Cleijne en Luuk Adams.

Ze spelen Southern Soul Rock met duidelijk te traceren invloeden uit New Orleans en voelen zich verwant met bands en artiesten als The Wood Brothers, The Black Crowes, Tedeschi Trucks Band en Dr. John.

Via twee vroege EP’s, ‘Head Over Heels’ (2013) en ‘Fool To Believe’ (2014), transformeerde de band van een singer-songwriter duo tot een Southern Soulband met ballen.
Later volgden debuutplaat ‘Days well Spent’ (2016) en ‘Welcome To The Circus’ (2018). Ook speelden zij bij o.a. NPO Radio 2 en 3FM en verzorgden ze voorprogramma’s voor o.a. Douwe Bob, Albert Lee & Robert Jon and The Wreck.

Naast hun eigen werk spelen ze voor deze unieke gelegenheid een kleine greep uit het repertoire van hun inspiratiebronnen en muzikale helden.

Zaal open: 13.45 uur
Aanvang: 14.00 uur
Tickets: € 5,00 (exclusief max. € 0,79 servicekosten per ticket. Exclusief transactiekosten per bestelling)

Tickets

Geannuleerd | Female Economy | Mama (NL)
nov 20 @ 20:00 – 21:00

Helaas is, wegens medische redenen binnen de cast, deze voorstelling tot nader order komen te vervallen. Gezien deze reden kan de voorstelling niet op korte termijn verplaatst worden. Tickethouders worden via de mail op de hoogte gesteld, ticketgelden worden geretourneerd.

MAMA is een zwart, hartverscheurend sprookje dat laat zien hoe belangrijk en nodig alle mensen zijn die zich hard maken tegen kindermishandeling. Vanuit de belevingswereld van Noushka – het kind – maken we kennis met haar moeder, haar juf, de gezinsvoogd van jeugdzorg en krijgen we een kijkje in haar eigen binnenste.

De voorstelling raakt, omdat het besef opdoemt dat wij er allemaal mee te maken hebben en het oproept tot een dialoog over hoe wij kunnen ingrijpen. Het moedigt aan om stil te blijven staan bij de vraag: hoe kunnen we als omstanders eigenlijk reageren als we geconfronteerd worden met de vaak ongrijpbare mechanismen van vernedering, emotionele mishandeling of verwaarlozing van kinderen?

MAMA is gemaakt door Ola Mafaalani en Malou Gorter, gebaseerd op onderzoek bij diverse zorginstellingen zoals de Kindertelefoon, en gesprekken met slachtoffers zelf.

Zondag 20 november is de laatste dag van de Week tegen Kindermishandeling en tevens de Internationale Dag van de Rechten van het Kind.

Credits
Regie: Ola Mafaalani
Regie 2022 : Malou Gorter
Spel: Julia Akkermans
Tekst: Rik van den Bos
Research: Malou Gorter, Ola Mafaalani
Kostuums: Helga Richter
Decor Advies: Andre Joosten
Muziek: Eef van Breen

Genre: Storytelling
Start: 20:00
Duur: 60 minuten
Taal: Nederlands
Tickets VVK: Regulier €15,00 + admin / CJP €10,00 + admin
Tickets ADD: €17,50

Onder de 30 en nog geen CJP? Koop ’m dan nu voor € 17,50 per jaar en maak meteen gebruik van de korting. Naar CJP website

nov
23
wo
Dagelijkse Kost – aanschuiftafel voor boeren en burgers
nov 23 @ 19:30 – 22:00


Dagelijkse Kost – Uitnodiging

 

Maakt het je eigenlijk uit wat je eet? Waar je voedsel vandaan komt? Wie je eten produceert? En welke impact voedselproductie en – consumptie heeft op onze leefomgeving? Voor de gebiedscoöperatie Oregional uit Nijmegen doet het er wel degelijk toe. Boeren en tuinders uit jouw regio zetten zich in om jou van duurzaam geproduceerde dagelijkse kost te voorzien. En brengen deze het liefst zo rechtstreeks mogelijk bij jou op het bord!

Dagelijkse Kost is een aanschuiftafel voor boeren en burgers. Waar we samen komen om met elkaar ideeën uit te wisselen over hoe ons eten geproduceerd wordt, wat we meer (of juist minder) willen eten en wat we kunnen doen om bij te dragen aan een duurzaam voedselsysteem. De allereerste editie van Dagelijkse Kost organiseren we in de Thiemeloods in Nijmegen. Maak kennis met inspirerende ondernemers, proef smaakvolle lokale lekkernijen en laat ons weten wat jij kan doen. Meer informatie over de gebiedscoöperatie en het programma vind je op onze website. Schuif je aan?

Meld je hier aan. We kijken er naar uit om je te ontmoeten! Let op: beperkt plaatsen beschikbaar; deelname is kosteloos, maar in ruil voor een actieve bijdrage.

Dagelijkse Kost maakt onderdeel uit van het project ‘Verbinden boeren en burgers in regio Nijmegen door korte voorzieningsketens’. Dit project is een initiatief van gebiedscoöperatie Oregional i.s.m. Gemeente Nijmegen en Gemeente Lingewaard en wordt gefinancierd door de provincie Gelderland en ELFPO (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland).

DAGELIJKSE KOST 23 NOVEMBER 19.30u – 22.00u | Locatie: Thiemeloods | Leemptstraat 34 | Nijmegen

nov
24
do
Podium JIN | Sun Mi Hong Quintet – Third Page Resonance
nov 24 @ 20:30 – 22:15

Sun-Mi Hong Quintet | Third Page Resonance | album release

Het is een feest dat Podium JIN het Sun-Mi Hong Quintet in Thiemeloods presenteert! Sun-Mi’s passie voor drums leidde haar langs vele wegen en steile kronkelpaden. Uiteindelijk landde de Koreaanse drummer Sun-Mi Hong in Amsterdam. Haar eigen composities zijn pakkende melodieën en dramatische uitbarstingen, impressionistische klankpatronen en ongebruikelijke maatsoorten.

Drummer, componiste en bandleider Sun-Mi Hong valt op. Ze groeide uit tot een van de meest gevraagde jazzdrummers van ons land. Sun-Mi stond op het podium met o.a. Benjamin Herman, Tineke Postma, AM.OK, Kika Sprangers, Teis Semey en tekende bij het prestigieuze Britse label Edition Records waarop haar nieuwe album Third Page Resonance nu is verschenen.

Met haar composities slaagt ze erin haar unieke perspectief op de wereld over te brengen. Haar eigen kwintet is in korte tijd een erkend en bekroond ensemble, zo wonnen ze met hun debuutalbum ‘A Self-Strewn Portrait’ de Nationale Edison in de jazzcategorie.

‘Wereldklasse’, aldus de Jury. Sun-Mi Hong’s composities hebben een grote spanningsboog en blijven boeien doordat compositie en vrije passages naadloos in elkaar overgaan. Subtiele en aftastende ritmes wisselen zich af met stuwend slagwerk.’

Sun-Mi Hong werd op 15 juli 1990 in het Zuid-Koreaanse Incheon geboren. Ze begon te drummen toen ze 17 was, en op haar 19e ging ze naar de Howon University. Daarna vertrok ze naar het Conservatorium van Amsterdam, een van de meest vermaarde Europese jazzopleidingen. Die overgang naar Europa veranderde haar kijk op het leven en de muziek volledig.

Het Sun Mi Hong Quintet is een goed gemixte jazzcocktail bestaande uit internationale talentvolle musici die ze in Nederland heeft leren kennen.

Deze avond presenteert het Sun Mi Hong Quintet het nieuwe album Third Page Resonance.
Voorproefje? Klik hier maar eens…

Bezetting:
Sun-Mi Hong – drums en composities
Nicolò Ricci – tenorsaxofoon
Alistair Payne – trompet
Alessandro Fongaro – contrabas
Chaerin Im – piano

nov
27
zo
Otis x Thiemeloods | Crystal Hassell | Alleen Maar Goedbedoelende Mensen (NL)
nov 27 @ 20:00 – 21:00

Theatermaker Crystal Hassell onderzocht hoe goed bedoelende mensen, onbedoeld en soms
ook ongemerkt de plank volledig misslaan. In pijnlijke, absurde maar realistische situaties zien
we hoe ‘subtiel’ en ingrijpend alledaags racisme kan zijn.

De setting is simpel, theatermaker Crystal Hassell staat op het podium met haar verhaal. Zij transformeert door middel van mimiek, fysiek en intonatie en speelt diverse personages die zij tegenkwam in haar leven. Crystal vertelt over haarzelf, over haar afkomst en vooral over de reacties die dat teweegbrengt om haar heen. De monoloog is scherp, humoristisch en soms schrijnend.

De solo biedt ruimte om in gesprek te gaan met elkaar. Het nagesprek is onderdeel van ‘Alleen
Maar Goedbedoelende Mensen’.

Crystal Hassell

Jarenlang heeft Crystal Hassell als regisseur gewerkt met gemarginaliseerde groepen om hun verhaal en talent zichtbaar te maken voor het publiek. Zij zag dat de verhalen die de diverse groepen vertelden niet op zichzelf stonden maar een groter structureel probleem lieten zien en wilde begrijpen hoe dit werkte. Zij wilde het systeem, de structuur en de mechanismen van onze samenleving die ongelijkwaardigheid creëren en in stand houden, snappen en dus is zij weer gaan studeren: Gender and Diversity op de Rhine-Waal University of Applied Sciences.

Inmiddels combineert zij theoretische kennis over inclusie met persoonlijke verhalen om maatschappelijke structuren inzichtelijk te maken, onder andere middels haar biografische solo, met als doel tot een inclusievere samenleving te komen

Credits

Concept, tekst, spel: Crystal Hassell
Advisering: Irene van Geest

Genre: Storytelling, Lecture
Start: 20:00
Duur: 60 minuten
Taal: Nederlands
Tickets VVK: Regulier €15,00 + admin / CJP €10,00 + admin
Tickets ADD: €17,50

Onder de 30 en nog geen CJP? Koop ’m dan nu voor € 17,50 per jaar en maak meteen gebruik van de korting. Naar CJP website

nov
30
wo
Je Mag Me Alles Vragen
nov 30 @ 19:00 – 21:30

Je Mag Me Alles Vragen

Weet je even niet meer welke kant je op moet? Of ben je heel nieuwsgierig naar het levensverhaal van bijzondere mensen? Dan is dit event voor jou!

Tijdens deze avond mag je als jongere mensen met een bijzonder beroep of levensverhaal alles vragen. In kleine groepjes krijg je de kans om met 2 inspirerende mensen in gesprek te gaan. Denk bijvoorbeeld aan een drag queen, een ex-militair die op heftige uitzendingen is geweest, iemand die lang op straat geleefd heeft of iemand die jong haar vader is verloren.

Wil je er bij zijn? Er is een beperkt aantal gratis kaarten beschikbaar voor iedereen tot 27 jaar. Meld je aan via dit aanmeldformulier! Tot 30 november in de Thiemeloods!

dec
1
do
Podium JIN | Suzan Veneman Sextet – Migrations of the Mind
dec 1 @ 20:30 – 22:00

Jazz trompettiste Suzan Veneman heeft in korte tijd de aandacht getrokken van menig jazzliefhebber in het land. Met haar soulvolle en energieke manier van spelen zet zij haar eigen stempel op de muziek en neemt ze de luisteraar mee in haar muzikale verbeelding.
Na haar studie te hebben afgerond in de VS is Suzan weer op Nederlandse bodem, waar zij haar talenten veelzijdig laat horen niet alleen als trompettiste, maar ook als bewezen componist en arrangeur.

Naast haar freelance werk speelt zij in de vaste bezetting van o.a. de Beets Meutgeert New Jazz Orchestra, het Millennium Jazz Orchestra, Zack Lober’s ‘NO FILL3R’, Patrieck Bonnet Kwintet en haar eigen ambitieuze projecten ‘Zinder’ en het Suzan Veneman Sextet. Vanavond presenteert ze haar Suzan Veneman Sextet bij Podium JIN

Veneman formeerde haar sextet in 2019, een kans om haar muzikale ideeën en nieuwe composities te gebruiken. Het sextet groeide dan ook snel uit tot een van haar belangrijkste creatieve uitlaatkleppen.

De volle samenklanken van trompet, tenorsax en trombone worden ondersteund door een virtuoze ritmesectie, die haar composities tot leven laten komen. Haar muziek ademt jazz, een prachtige balans van uitgedachte thema’s, sprekende improvisatie en dynamische interactie.

In 2021 lanceerde Veneman haar debuutalbum Migrations of the Mind. Op het album omschrijft ze de fases van rouw en verwerking in een driedelige suite, waarin ze de emoties omschrijft die zij heeft doorgemaakt na haar diagnose van MS.

Het is een meeslepend verhaal, dat uitmondt in een levendige finale van acceptatie en nieuwe inspiratie.

Bezetting:
Suzan Veneman, trumpet
Joao Driessen, tenorsaxofoon
Vincent Veneman, trombone
Timothy Banchet, piano
Tijs Klaassen, contrabas
Wouter Kühne, drums

dec
8
do
Thiemeloods LIVE | DINO KIDS
dec 8 @ 20:30 – 22:00

Thiemeloods LIVE verrast het publiek met uiteenlopende live optredens van bekende
en nog te ontdekken artiesten.

DINO KIDS is een instrumentale band die klinkt als een experimentele surffilm on stage. Diepe grooves versus eigenzinnige gitaren omlijst door galm, fuzz en gesproken soundbites uit obscure jaren 60 films.

De luisteraar wordt heen en weer gesmeten tussen broeierige, hypnotiserende dekens van geluid en opzwepende autoachtervolging-tunes.
Gooi het geluid van surf, de intentie van psychedelica en de sfeer van oude westerns in de magnetron (stand: kernoorlog), en de smeulende bende die overblijft is de verwarrende ervaring genaamd DINO KIDS.

De band bracht in 2019 hun eerste singel “16th Shuffle Walk On 7th Street” uit. Waarop hun album “Television” in de zomer van datzelfde jaar volgde.
In 2020 kwamen zij met nieuwe releases als Money for Sale” en “Lufthansa”. Ter gelegenheid van hun laatste single “Francis and Sophie” bouwde de DINO KIDS hun eigen eenpersoonsbioscoop, de DINO KINO, en stond daarmee op verschillende festivals.

Zaal open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: € 5,00 (exclusief max. € 0,79 servicekosten per ticket. Exclusief transactiekosten per bestelling)

Tickets