07-11-2014

PROGRAMMA

dec
17
za
ROOM 168 | Storytelling Festival Nijmegen
dec 17 @ 20:00 – 21:00

ROOM 168  | Celine Vermeulen (ENG) 

Do you know if you are spending your time wisely?

There is nothing more valuable than time. Every one of us only gets a finite amount of it until it’s gone forever. How do you know if you are spending this time wisely? How do you know if you are living life in the right way? A 25-year-old woman comes to terms with not being a kid anymore while navigating the struggles of adult life. Bouncing back and forth between a quarter-life crisis, an endless to-do list and a bunch of what-ifs, she tries to figure out what really matters in life.

Is she able to tame the demons in her head or will she remain stuck in the past forever? 

Jamie Huisman is a recently graduated theater maker. Her creations are often centered around major essential themes. Her stories are raw, but because of their accessibility, she gives you a glimpse into worlds, thoughts and fears that do not always come to the light.

Céline Vermeulen is an actress and theater maker originally from Flanders, Belgium. She is currently studying Drama and Contemporary Music Theater at the Academy of Theater and Dance in Amsterdam. Before she started acting school, she obtained a masters degree in English literature and Intermediality at the Free University of Brussels. At the beginning of 2022 she created her first solo show in Dutch called “BUSTED”, which she has performed in theaters in Belgium and The Netherlands.

 

Credits:

Concept: Jamie Huisman & Céline Vermeulen

Director: Jamie Huisman

Performer & text: Céline Vermeulen

Special thanks to: Mezrab Storytelling School, Raphael Rodan & The Academy of Theater and Dance.

 

Genre: Storytelling
Start: 20:00
Duration: 60 minutes
Language: English
Tickets VVK: Regulier €15,00+ admin / CJP-Student €10,00 + admin
Tickets ADD: €17,50
Day tickets: €20,00

 

Onder de 30 en nog geen CJP? Koop ’m dan nu voor € 17,50 per jaar en maak meteen gebruik van de korting. Naar CJP website

THE DISTANT WORD | Storytelling Festival Nijmegen
dec 17 @ 21:30 – 22:30

The Distant Word | Sahand Sahebdivani (ENG) 

Stories don’t die. They keep living in us, like echoes that keep reverberating between the high mountains. When the father stops telling stories, his son has to carry on.

The Distant Word is an attempt by storyteller Sahand to keep his father’s stories alive, years after his revolutionary ideals extinguished. Together with the audience he makes an attempt to imagine himself in the Iranian mountains, or in an old prison, in a typical Dutch landscape. Do the stories still tell us anything today? Isn’t it easier to finally leave them untold, especially now that Sahand has become a father himself?

 

Sahand Sahebdivani (1980) is the most known storyteller of The Netherlands. In 2004 he founded the Mezrab, which has since grown to become one of the most important storytelling stages of the world. Sahand arrived in the Netherlands as a refugee of the Iran-Iraq war at the age of three. The experiences of him and his family have been the basis of the majority of his work.

 

Genre: Storytelling
Start: 21:30
Duration: 70 minuten
Language: English
Tickets VVK: Regulier €15,00+ admin / CJP-Student €10,00 + admin
Tickets ADD: €17,50
Day tickets: €20,00

Onder de 30 en nog geen CJP? Koop ’m dan nu voor € 17,50 per jaar en maak meteen gebruik van de korting. Naar CJP website

dec
23
vr
VOORSPEL | DJ Ajuma – Lizzy Green – Remy Angel
dec 23 @ 20:00 – dec 24 @ 01:00

Voorspel is een nieuw format waar de pre-party centraal staat. Geen clubnacht maar een clubavond, waar je niet tot middernacht hoeft te wachten op de beste dj’s maar waar het feest eerder begint. Wel een intiem clubgevoel, geen slaaptekort. De beste selectors brengen je disco, house, funk en alles met een groovy sound.

Voor de aller-eerste editie hebben wij niemand minder dan DJ Ajuma uitgenodigd. Inheemse ritmes diep uit onbekende Afrikaanse bossen, zweterige Indiase beats, schurende vintage discoparels, psychedelische geilerij uit de jaren 70, verboden Arabisch hedonisme of funky vergeten house. Ajuma – de Utrechtse dj Eva Maasen – graaft diep naar muzikale schatten van over de hele wereld en brouwt een mystieke en vooral heerlijk broeierige mix van haar obscure vondsten. Het levert sonische wereldreizen op die altijd garant staan voor een prettig hete dansvloer: laat je meesleuren in de spannende danssessies van de reislustige dj.

DJ Lizzy Green is een selector in hart en nieren. Urenlang speurt ze door stoffige platenbakken in een oneindige zoektocht naar house, Italo, boogie en disco-grooves die de ruimte naar een nieuw niveau van extase kunnen verheffen. Als verzamelaar en liefhebber zoekt ze altijd naar het verrassingselement dat haar sets die onbeschrijfelijke X-factor geven. Met een thuisbasis in Nijmegen, maar een bereik dat zich als een olievlek over het land verspreid is Lizzy keihard aan de weg aan het timmeren als radioshow-regular bij o.a. Radio TNP, Open Source Radio en Operator Radio en als clubverslinder bij o.a. Subcultuur, Weelde en tijdens het Amsterdam Dance Event.

Vroeg komen was nog nooit zo leuk! 

23 December 20:00 – 01:00 (Gratis Early Bird Bubbly! voor 22:00 binnen)

jan
22
zo
Thiemeloods LIVE | Jerry Joseph
jan 22 @ 15:00 – 17:00

 

Thiemeloods LIVE presenteert Jerry Joseph is de liedjesschrijver der liedjesschrijvers. Zijn songs zijn gecoverd door onder meer Widespread Panic, die zeven van zijn songs uitbrachten en zelf niet achterblijven in de songwriting-afdeling – en hij heeft gespeeld met enkele van de meest bekwame gitaristen in het spel, waaronder David Lindley, Steve Kimock en Michael Houser. Lang werkte hij als aanjager van getalenteerde bands als Little Women, Stockholm Syndrome en de Jackmormons, maar nu gaat deze songsmid solo! Zondagmiddag 22 januari 2023 in Thiemeloods LIVE!

Voorproefje? Klik hier.

 

jan
28
za
Tijdloze Liefde met Kim Holland
jan 28 @ 15:00 – 18:00

Het begin van een Nieuw Jaar. Het moment om met nieuwe energie vooruit te kijken, te durven dromen en toe te geven aan je verlangen. Tijd voor verbinding en verdieping. Wat is er leuker om met Tijdloze Liefde en Kim Holland op een positieve manier over de Liefde te praten? Met haar levenservaring, humor, warmte slaagt zij erin om je een onvergetelijke middag te bezorgen.

Op 28 januari om 15.00 uur tot 18.00 uur organiseert Tijdloze Liefde voor de tweede keer, samen met Kim Holland, een boeiende huiskamersessie in de Thiemeloods in Nijmegen die natuurlijk over de Liefde gaat, want Liefde kent vele facetten. Een mooi moment om vooruit te kijken, te durven dromen en toe te geven aan je verlangen. Deze middag wil je niet missen en Kim natuurlijk ook niet.

Wanneer: Zaterdag 28 januari om 15.00 tot 18.00 uur in Thiemeloods, Nijmegen

Prijs: € 49,95 inclusief een welkomstdrankje en knabbeltjes

 

jan
29
zo
Otis x Thiemeloods | Rik Hoogendoorn – Zwarte Miep (NL)
jan 29 @ 20:00 – 21:00

“Na het overlijden van mijn moeder, zes jaar na het overlijden van mijn vader, vond ik bij het uitruimen van mijn ouderlijk huis op zolder een doos waarin zich de complete briefwisseling bevond tussen mijn vader die op dat moment vanwege de Politionele Acties in Indonesië zat en mijn moeder die thuis in Vlaardingen op hem wachtte. Deze vondst was de directe aanleiding tot het schrijven van Zwarte Miep.”

Zwarte Miep is een theatermonoloog en vertelt het opmerkelijke verhaal hoe het leven van een vrouw uit Vlaardingen – die vanwege haar donkere weelderige haardos altijd Zwarte Miep werd genoemd – raakt aan gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis, van de Beurskrach in 1929, via de Crisisjaren, de Tweede Wereldoorlog, de Politionele Acties en de Watersnoodramp tot en met die ene belangrijke gebeurtenis in 1958.

Rik Hoogendoorn (1958) ging eind jaren zeventig naar de Kleinkunst Akademie te Amsterdam en was vanaf begin jaren tachtig te zien in vele theaterproducties waaronder de succesvolle Echte Mannen voorstellingen ‘Het Rookkwartier’ en ‘De Twintigste Eeuw in Duo’s’. Bekend werd hij met zijn rollen in tv-programma’s als ‘Sesamstraat’ en ‘Kees en Co’. Daarnaast schreef hij twee kinderboeken en bracht hij als singer-songwriter meerdere cd’s uit.

“Rik Hogendoorn bouwt een klein monument voor een grote liefde.” Theaterkrant (lees recensie)

Credits
Tekst en spel: Rik Hoogendoorn
Regie: Helmert Woudenberg
Geluidsdecor: Toon Plasman
Fotowerk: Roman Jans

Genre: Storytelling / theatermonoloog
Start: 20:00
Duur: 80 minuten
Taal: Nederlands
Tickets voorverkoop: Regulier € 15,00 + admin / CJP € 10,00 + admin
Tickets aan de deur: € 17,50

Onder de 30 en nog geen CJP? Koop ’m dan nu voor € 17,50 per jaar en maak meteen gebruik van de korting. Naar CJP website

feb
5
zo
Otis x Thiemeloods | Sia Cyrroes – Zandhoop(NL)
feb 5 @ 20:00 – 21:00

Een jongen begint aan een reis op zoek naar zijn vader, maar wat denkt hij onderweg te vinden?

Sia Cyrroes neemt je in deze ultieme vorm van storytelling mee op een reis. Zijn reis. En vertelt in Zandhoop een verhaal dat je altijd bij zal blijven. Het is het verhaal van Amon. Een 15-jarige jongen met Egyptische wortels die tijdens de jaren 60 opgroeit in Delft. Op het schoolplein lukt het hem niet om vrienden te maken en hij voelt zich dan ook het veiligst thuis, onder zijn dekens, opgaand in zijn boeken of in de armen van zijn moeder. Zijn vader heeft hij al jaren niet gezien en wanneer hij op een dag zijn vader in een flits voorbij ziet komen op tv maakt hij een besluit. Hij moet zijn vader vinden. Hij vertrekt en komt onderweg vele mensen tegen. Een junk in een rolstoel in België, Franse arbeiders en de prachtige Elena in Spanje. Maar de woestijn heet hem geen welkom en de reis is zwaar. Sia wisselt deze verhalen af met hoe hij zelf is opgegroeid. In het zuidelijke dorpje Axel stelt hij zichzelf de vragen, waar hoor ik bij? Thuis wordt hij opgevoed met Iraanse regels en invloeden, maar buiten voetbalt hij met Hollandse jongens. Zal hij zijn wortels vinden?

“Sia Cyrroes pakt publiek in met zoektocht naar een thuis” Theaterkrant (lees recensie)

Sia Cyrroes, is samen met zijn Iraanse ouders en broer opgegroeid in Axel. Op zijn 17de begon hij aan een vooropleiding toneel in Amsterdam, maar al snel werd hij gecast voor de jeugdserie SpangaS. Hierin vertolkte hij 3 seizoenen de rol van een vluchteling uit Iran. Na SpangaS begon hij aan zijn studie aan de theaterschool in Amsterdam, waar hij dit jaar afstudeert. Naast tv, film en theater heeft hij ook een grote liefde voor storytelling en treedt hij vaak op in de Mezrab als verhalenverteller.

Sia Cyrroes maakt deel uit van het talentontwikkelingstraject New Stu.F, waarin derde- en vierdejaars studenten van de ATKA alle ins en outs over het theatervak leren voor- en achter de schermen. Met: George en Eran Producties, Academie voor Theater en Dans Amsterdam, theater De Meervaart, impresariaat Via Rudolphi, Over het IJ en Oerol.

Credits:
Sia Cyrroes: Tekst, Spel
Steef Hupkes: Regie
George en Eran Producties

Genre: Storytelling
Start: 20:00
Duur: 60 minuten
Taal: Nederlands
Tickets voorverkoop: Regulier € 15,00 + admin / CJP € 10,00 + admin
Tickets aan de deur: € 17,50

Onder de 30 en nog geen CJP? Koop ’m dan nu voor € 17,50 per jaar en maak meteen gebruik van de korting. Naar CJP website