07-11-2014

PROGRAMMA

nov
8
wo
The Wednesday Quiz – Pub Quiz in Thiemeloods
nov 8 @ 21:00 – 23:45

 

The Wednesday Quiz, de wekelijks terugkerend, Engelstalige pub quiz in de Thiemeloods. Van een niveautje pittig, maar zeer vermakelijk! Vijf rondes met vragen in de volgende categorieën:

1. Current Affairs
2. Entertainment
3. Geography/History
4. Picture Round
5. Audio Round

Kom gezellig naar de Thiemeloods en test je kennis onder het genot van een drankje.
Start quiz: elke woensdag om 21.00 uur
Entree: € 3,50 per persoon

nov
12
zo
Otis x Thiemeloods Theater – Erik Sjøholm | Glenn (EN)
nov 12 @ 20:00 – 21:00

”When I was born, the same day, almost at the same time, my uncle Glenn decided to take his own life. Why? Sometimes we are left with nothing but a blank page.”

In this storytelling concert, nordic singer/songwriter & storyteller Erik Sjøholm dives deep into his own mythology, exploring the stories that have shaped his life.

Taking inspiration from ancient myths, critical twentieth century authors and current singer/songwriters like Regina Spector and Bob Dylan, Erik invites the audience to an intimate and raw live experience that flows seamlessly through songs and stories to a place where we can discover new things about ourselves and why we do the things that we do.

Credits

Performed by: Erik Sjøholm
Written by: Erik Sjøholm & Raphael Rodan
Directed by: Raphael Rodan
Visual Design & Additional writer: Mey Rahimi
Songs written & composed by: Erik Sjøholm
Photos by: Alborz Sahebdivani

Partly funded by Svenska Kulturfonden in Finland

Genre: Storytelling, Music
Location: Thiemeloods Theater
Start: 20:00
Horeca open: 19u30
Duration: 60 minutes
Language: English
Tickets VVK: Regulier €15,00 + admin / CJP-Student €10,00 + admin
Tickets ADD: €17,50

Onder de 30 en nog geen CJP? Koop ’m dan nu voor € 17,50 per jaar en maak meteen gebruik van de korting. Naar CJP website

nov
14
di
Isoleren & Energie Besparen – Een gezond binnenklimaat
nov 14 @ 20:00 – 22:15

Gratis informatieavond over Isoleren & Energie besparen:

Een gezond binnenklimaat met energiezuinige ventilatiesystemen

Op dinsdagavond 14 november houdt Jan van de Veerdonk weer een nuttige, gratis informatieavond over isoleren, verduurzamen en energie besparen, in samenwerking met Bottendaal Groen! Deze editie ligt de nadruk op energiezuinige ventilatiesystemen, een must voor iedereen die meer wilt weten over de nodige slimme luchttoevoer en -afvoer.

Jan van de Veerdonk is een man van de praktijk en praat in eenvoudige, begrijpelijke taal. De les van Jan is dat jouw woning en jouw behoefte maatgevend zijn voor de isolatiemaatregelen die je neemt. Als woningeigenaar heb je zélf de regie. Veel kan je zelf doen, zonder dat grote investeringen nodig zijn.

Deze avond heeft iedereen opnieuw de mogelijkheid om kosteloos kennis te nemen van wijze lessen over ventilatiesystemen: natuurlijke, centrale en decentrale ventilatiesystemen. Een avond met professionals en installateurs, met voorbeelden en antwoorden. Natuurlijk in het Thiemeloods Theater! Meld je aan via: kantoor@veerdonkbouw.nl

Aanvang: dinsdag 14 november 20.00u

Locatie: Thiemeloods Theater, Leemptstraat 34, 6512 EN, Nijmegen

nov
15
wo
The Wednesday Quiz – Pub Quiz in Thiemeloods
nov 15 @ 21:00 – 23:45

 

The Wednesday Quiz, de wekelijks terugkerend, Engelstalige pub quiz in de Thiemeloods. Van een niveautje pittig, maar zeer vermakelijk! Vijf rondes met vragen in de volgende categorieën:

1. Current Affairs
2. Entertainment
3. Geography/History
4. Picture Round
5. Audio Round

Kom gezellig naar de Thiemeloods en test je kennis onder het genot van een drankje.
Start quiz: elke woensdag om 21.00 uur
Entree: € 3,50 per persoon

nov
16
do
DIDD Verkiezingscafé | Rob Jetten in Thiemeloods
nov 16 @ 18:30 – 19:30

Rob Jetten in Thiemeloods Nijmegen

Kom langs in de bij DIDD Verkiezingscafé!

In aanloop naar de verkiezingen organiseren Dit is de Dag (EO) en Radio 1 het DIDD Verkiezingscafé. Tijs van den Brink, Margje Fikse en Joram Kaat interviewen samen met het publiek elke dag in een andere lokale kroeg een uur lang een lijsttrekker. En jij kan er ook bij zijn!

De verkiezingen komen eraan! Zo’n bijzondere gelegenheid vraagt ook om bijzondere uitzendingen van Dit is de Dag, de Radio 1-show van de EO waar debat en een goed gesprek centraal staan. Speciaal daarom organiseren we het Dit is de Dag (DIDD) Verkiezingscafé, waar verschillende lijsttrekkers komende tijd aan tafel schuiven bij een lokale kroeg in Nederland. Satirisch verslaggever Diederik Smit maakt elke uitzending een verkiezingscolumn.

Wat is het DIDD Verkiezingscafé?

Onze vaste presentatoren Tijs van den Brink, Margje Fikse en Joram Kaat interviewen de lijsttrekker met het publiek elke dag een uur lang – en jij kan ook jouw vraag stellen! Wat heb je altijd al willen weten van Dilan Yeşilgöz (VVD), Pieter Omtzigt (NSC), Caroline van der Plas (BBB)? Je kunt je vraag vast insturen naar DIT op Whatsapp (gratis). Je leest hier hoe je dat heel simpel kunt doen.Het DIDD Verkiezingscafé trekt door het hele land en opent de deuren om 18.00 uur. Je volgt het programma vanaf 18.30 uur op NPO Radio 1, het themakanaal NPO Politiek en Nieuws en ons YouTube-kanaal.

Uitzending live bijwonen?

We vinden het nog leuker als je de uitzending live bijwoont. Het eerste drankje is van ons dus kom vooral langs op:

Donderdag 16 november 18.30u | Rob Jetten (D66) | Thiemeloods Foyer | Leemptstraat 34, Nijmegen

nov
17
vr
Buiten Bereik & Improfessioneel | Impro!
nov 17 @ 20:30 – 22:30

Buiten Bereik & Improfessioneel | Improvisatievoorstelling

‘Hilarische en mind-boggling!’

Buiten Bereik is één van de oudste theatersportverenigingen in Nijmegen. Sinds 1994 verblijden wij uiteenlopende soorten publiek met improvisatietheater, theatersport en workshops. Dit doen we met een leuke en enthousiaste groep van studenten en werkenden. Samen met andere theatersportverenigingen zet Buiten Bereik de meest unieke, verrassende en dynamische voorstellingen neer!

Aan de hand van suggesties uit het publiek – u dus – wordt elke scène geïmproviseerd. Een scène wordt gespeeld in de vorm van een game met zijn eigen opbouw en regels waar wij ons als spelers zich moeten houden. Zoals de populaire game ‘de dierenwinkel’, onder andere bekend van de televisie-hit De Lama’s: de klant is niet tevreden over zijn eerdere aankoop en komt het bijzondere dier terugbrengen bij de verkoper. De klant weet echter niet wat er mis is met zijn gekochte beestje. De verkoper daarentegen is wel perfect op de hoogte van alle details, die door het publiek zijn ingegeven. Door gebruik te maken van improvisatiespel probeert de klant te raden wat er mis is met het dier, waarbij het publiek als hint mag juichen en joelen wanneer de klant dichter bij de oplossing komt.

De combinatie van de vele verschillende games, variërende suggesties uit het publiek en natuurlijk het improvisatietalent van de theatersporters zorgt ervoor dat elk optreden een hilarische en mind-boggling aan onverwachte wendingen ervaring is! Voor deze show heeft Buiten Bereik de theatersportvereniging Improfessioneel uit Den Haag te gast. Weest er snel bij in Thiemeloods Theater Nijmegen!

vrijdag 17 november 2023 | 20.30u | Buiten Bereik & Improfesisoneel | Impro! | Thiemeloods | entree: €10,-

nov
19
zo
Land van Taal & Waal | Nathalie Baartman & Gerjon Gijsbers
nov 19 @ 16:00 – 18:00

Land van Taal & Waal

Nathalie Baartman, Gerjon Gijsbers & Zwaantje Arëns-Storm

Met speciaal optreden van de Bössels!

Met grote trots ontvangen we Twents cabaretière Nathalie Baartman, met de Bössels. De Bössels zijn Marcel van de Schot, Kees van der Hoogen en Erik van Loo die je kunt kennen als Caramba, de begeleidingsband van Joris Linssen.

Nathalie Baartman

Nathalie Baartman is cabaretière en columniste. Geboren en getogen in het oosten van Nederland, heeft Nathalie met haar talent en humor al vele harten veroverd. Met haar typische Twentse accent en droge humor weet ze het publiek keer op keer te verrassen en aan het lachen te maken. In haar cabaretvoorstellingen vertelt Nathalie openhartig en met veel zelfspot over haar eigen ervaringen en observaties. Ze schuwt hierbij gevoelige onderwerpen niet en weet op een luchtige manier maatschappelijke kwesties aan te kaarten. Haar shows zijn altijd energiek, origineel en vol met humoristische sketches. Nathalie Baartman is een veelzijdige artiest die met haar unieke stijl en comedytalent een blijvende indruk achterlaat. Haar optredens zijn altijd een feestje en zorgen ervoor dat het publiek met een grote glimlach de zaal verlaat.

Gerjon Gijsbers

Gerjon Gijsbers (1983) groeide op in Bredevoort Boekenstad. Derhalve is het geen verrassing dat literatuur een primaire levensbehoefte voor hem werd. Ook zijn verdere leven voltrok zich zonder grote verrassingen. Hij studeerde Nederlandse taal & cultuur aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, werd gecontracteerd door Wintertuin, publiceerde de columnbundel ‘Ik keek naar boven en had geen idee’ en de roman ‘Scheuren in het canvas’ en won in 2018 Met het mes op tafel. Hij betrad al vele malen het podium van Mensen Zeggen Dingen, is een graag geziene gast op tal van festivals en slijt zijn nadagen in een kamer met uitzicht op een kerkhof…

Zwaantje Ariëns-Storm

Zwaantje Ariëns-Storm schrijft gedichten. Ze laat zich inspireren door de dingen van de dag, menselijk gedrag, verhalen die onze lichamen ons vertellen én door de manier waarop wij samenvallen met al het andere om ons heen. Daar iets zichtbaar van maken, dat is momenteel de bedoeling van haar poëzie.

Land van Taal en Waal | Zondag 19 nov 2023 | 16.00u | Thiemeloods Nijmegen | Tickets €10,-

Land van Taal & Waal is de maandelijkse muzikale, literaire bonte avond in de Nijmeegse Thiemeloods. Tijdens deze avonden ontmoeten schrijvers, dichters, wetenschappers, zangers, rappers en andere kunstenaars elkaar. De verbindende factor is telkens de Nederlandse taal. Bloedeigen Hollandse liedjes worden afgewisseld met literaire en wetenschappelijke voordrachten uit eigen werk. Uw gastheren zijn schrijver en journalist Marcel Rözer en Nijmeegse zanger Dirk-Wim in ‘t Hof.

nov
22
wo
Tangelder Presenteert in Thiemeloods Theater | Dan Stuart
nov 22 @ 17:49 – 18:49

24 maart Dan Stuart

The Wednesday Quiz – Pub Quiz in Thiemeloods
nov 22 @ 21:00 – 23:45

 

The Wednesday Quiz, de wekelijks terugkerend, Engelstalige pub quiz in de Thiemeloods. Van een niveautje pittig, maar zeer vermakelijk! Vijf rondes met vragen in de volgende categorieën:

1. Current Affairs
2. Entertainment
3. Geography/History
4. Picture Round
5. Audio Round

Kom gezellig naar de Thiemeloods en test je kennis onder het genot van een drankje.
Start quiz: elke woensdag om 21.00 uur
Entree: € 3,50 per persoon

nov
24
vr
Nijmeegs Storytell-Café
nov 24 @ 20:00 – 22:00

Nijmeegs Storytell-Café in Thiemeloods Foyer

Vrijdagavond 24 november brengt het Nijmeegs Storytell-Café een afwisselend programma met talks en fragmenten uit performings. Met theatermaakster Godelieve Meijers, cabaretier Thom Gerrits, amateurbeoefenaars Peter Rambags en Max Vroom verkent het Café wat er op het gebied van personal storytelling in de regio te doen is en waar er raakvlakken met cabaret en theater zijn. 

Met een fragment uit De Rat Van Amsterdam zien we Nijmeegs cabaretier Thom Gerrits even in zijn home town neerstrijken. Immers speelt hij komend jaar in LUX. Peter Rambags zet deze avond publiekelijk zijn eerste personal story schreden. In een korte vertelling maakt hij ons deelgenoot van hoe hij zich tot moed verhoudt: als iets wat je doet met pijn in je buik. Tijdens een talk met theatermaakster Godelieve Meijers over haar voorstelling Rouwrave (Collectief DELEEF) onderzoeken we hoe rouw een onderdeel van ieders leven is. Gezelligheidseter Max Vroom kookt graag, en het liefst samen met zijn vader. Inmiddels kookt hij “in de kleinste keukens voor de grootste gezelschappen”. Maar hoe gaat hij met de ingrediënten van het leven om? Ook Meneer Otis komt. Met hem werpen we een blik op het aanstaande Nijmeegs Storytelling Festival dat in december plaatsvindt in de Lindenberg.

Janneke Bos (Rebecca Design) is beeldend side kick van host/organisator Nora van Dam (Dramaplaats | Personal stories op het podium). Peter van Esch doet de fotografie.

Nijmeegs Storytell-Café | vr 24 november, 20.00u tot 22.00u | Thiemeloods Foyer | inloop va. 19.30u | €6,50