07-11-2014

PROGRAMMA

sep
27
vr
Wijn & Muziek
sep 27 @ 20:00

Laatste vrijdag van de maand: tijd voor het proeven van enkele nieuwe wijnen bij LenkensWijn! De DJ’s met hun Vintage Sound System zorgen natuurlijk voor de muzikale omlijsting.

Toegang: gratis | Aanvang: 20:00 | Ruimte: Proeflokaal

Lenkenswijn

dec
14
za
Eindejaarsproeverij
dec 14 @ 14:00 – 18:00

De Thiemeloods pakt samen met Lenkenswijn weer groots uit met de Eindejaarsproeverij!

Voor slechts € 17,50 heb je toegang tot het proeven van 35 wijnen, diverse hapjes en speciaalbieren. Kom genieten en maak kennis met de wereld van wijn!
Enkele namen zijn al bekend: Vin de la France, Albergue do Bonjardim, Kristinus (Hongarije), brood van Bakkerij de Knollentuin en muziek van The Bojangles: aanstekelijke Gypsy jazz in de stijl van Django Reinhardt & The Hot Club de France, swingende jazzstandards, bossa’s en opzwepende rhumba’s op gitaar en contrabas!

Na afloop verder borrelen? Dat kan in onze Foyer & Wijnbar!

Tijd: 14:00 – 18:00
Entree: 17,50

Tickets

mrt
24
di
Bonjardim | Wijnproeverij / workshop | GECANCELD
mrt 24 @ 20:00 – 22:30

Gecanceld ivm het Coronavirus.

Huub Lenders zal een workshop over de wijnen van Bonjardim geven waarbij de wijnen geproefd worden en er zullen begeleidende hapjes geserveerd worden. Ook zal Huub Lenders aandacht besteden aan duurzame methoden van wijn maken.

Aanvang: 20:00 uur
Kosten: 15,00
Aanmelden: stuur een mail naar info@lenkenswijn.nl o.v.v. Workshop Bonjardim 24 maart

Bonjardim
Albergue do Bonjardim ligt in het dorpje Nesperal, het geografische midden van Portugal, op ongeveer 180 km van Lissabon en Porto.

Het 300 schoorstenen tellende dorpje is omringd door pijnbomen, wijngaarden en heuvels.
Op het terrein van Albergue do Bonjardim, dat ongeveer 12Ha groot is, kunt u wandelen in de wijngaarden en het bos. Ook kunt u genieten van de wijn op het terras.

De Albergue do Bonjardim is een klein wijngoed daterend uit het jaar 1756. Het ligt op een hoogplateau omringd door pijnbomen in het geografische midden van Portugal. Het wijnproces is nog steeds hetzelfde gebleven: Gezonde druiven met geconcentreerd sap zonder residuen in granieten bakken laten fermenteren zonder toevoeging van gistcellen. een explosie van kleur, smaak, aroma en een groot bewaarperspectief zijn het resultaat van alle zorg en aandacht voor deze wijn. Door de ambachtelijke vinificatie een heel bijzonder product, vaak vrij donker van kleur met veel fruit en met een droge maar volle complexe smaak.

Bonjardim Huub Lenders