07-11-2014

PROGRAMMA

jun
19
vr
Live & Stream | Juneville
jun 19 @ 20:00 – 22:00

Live & Stream optreden van Juneville!

Zaal open: 19:30 uurAanvang: 20:30 uur
Kosten: 20,- (incl. 1 consumptie)| Er mag een klein publiek bij aanwezig zijn!
(50% voor Juneville / 50% voor Thiemeloods)
Tickets:

Tickets

Livestream: Het optreden zal ook live te bekijken zijn via www.twitch.tv/vintagesoundsystem

Ze hebben er zin in, de heren van Juneville!
Vrijdag 19 juni is de Nijmeegs/Arnhemse rockband Juneville bij ons te gast met een exclusief, semi-akoestisch optreden in de bovenzaal.

Coronaproof?
Zeker, met een aparte trap naar boven en beneden en in de zaal voldoende afstand voor alle bezoekers.
Exclusief?
Eh, ja want er is slecht plaats voor dertig man. Een theateroptreden op maat voor de happy few, zoiets. Want ook musici gaan natuurlijk mee in onze nieuwe werkelijkheid.

Nog steeds spelen deze muzikanten met veel plezier werk van hun album Obey the Heart en debuutplaat In the Garden. Maar deze avond brengen ze voor het eerst ook nieuwe nummers en dat maakt het voor hen dubbel spannend, exclusief en bijzonder.

Cafés, restaurants en podia verkeren nog steeds in zwaar weer. Daarom gaat de helft van de recette naar de Thiemeloods. Oké, tis misschien een symbolische druppel, maar toch.
Dus, koop je een ticket voor Juneville, dan steun je ook ons de Thiemeloods. En er zit een consumptie bij inbegrepen, en een kleine verrassing van de band.
Wees er snel bij!

Juneville

jun
20
za
Live & Stream | Keller Kraut
jun 20 @ 20:30 – 21:30

Zaal open: 19:30 | er mag een klein publiek bij aanwezig zijn | Livestream via Twitch.tv/vintagesoundsystem
Aanvang: 20:30
Kosten: 15,- (incl. 1 consumptie)
Tickets:

Tickets

Keller Kraut
De opvoeding van de leden van het Nijmeegse Keller Kraut bestond uit een strikt muzikaal dieet van Prince, John Fogerty & J Dilla.

Eenmaal samen in de oefenruimte, jaren later, resulteerde deze opvoeding in een set van korte instrumentale nummers waar de geest van hun muzikale voorvaders nog altijd in rondwaart.
Onder het motto _passion over skill, spirit over polish_ zijn deze nummers te horen tijdens hun Nijmeegse podiumdebuut in Thiemeloods.

Jasper van der Weerd – gitaar, moog
Jeroen Rozendaal – gitaar, bas
Xander Roozen – drums

Thiemeloods Stroomt verder! | DJ Tin Wish Tin
jun 20 @ 20:30 – 23:00

Vanavond draait DJ Tin Wish Tin de plaatjes: a Pick and Mix from 60 years of Ska & Rocksteady

Met klein publiek | Kosten 10,- inclusief 1 consumptie
Tickets:

Tickets

Aanvang DJ 20:30
Foyer open: vanaf 18.30
Lekker borrelen en genieten van de muziek van Tin Wish Tin. Let Op! Dansen is vooralsnog niet toegestaan! Binnen gelden de regels / protocollen die zijn opgesteld door RIVM / Horeca Nederland. De belangrijkste regel: houd anderhalve meter afstand. Er mogen maximaal 4 mensen aan een tafel zitten, welke van hetzelfde huishouden zijn. Er wordt gevraagd naar je gezondheid en in verband daarmee kan toegang worden geweigerd. Maar ben je gezond: Veel plezier! Enjoy!

Livestream: via www.twitch.tv/vintagesoundsystem

tin wish tin

jun
26
vr
Live & Stream | The Principals | UITVERKOCHT
jun 26 @ 20:30 – 22:30

Live & Stream optreden van The Principals!

Aanvang: 20:30 uur
Kosten: 10,- | Er mag een klein publiek bij aanwezig zijn!
Dit optreden is UITVERKOCHT!
Tickets:

Tickets

Livestream: Het optreden zal ook live te bekijken zijn via www.twitch.tv/vintagesoundsystem

The Principals uit Nijmegen zijn sinds begin 2019 bij elkaar. The Tragically Hip en dEUS zijn twee van onze inspiratiebronnen. Muziek uit onze jeugd als U2 en the Beatles klinken ook stevig door. Inspiratie genoeg dus en dat is te merken tijdens onze wekelijkse repetities in het Honig Complex: anderhalf jaar later zijn we meer dan 20 liedjes rijker. In december 2019 hadden we een geslaagde live EP release op de Zeester; onze debuut EP is te beluisteren via alle streaming platforms. De afgelopen maanden hebben we (noodgedwongen) in een kleine semi-akoestische setting gerepeteerd en daar zijn een paar mooie nieuwe nummers uit ontstaan die we 26 juni graag laten horen!

Bezetting:
Rutger Verhoeven – Zang
Isaac Sandoval – Gitaar
Joris Bovy – Gitaar
Bastiaan Nijhof – Basgitaar
Joep Beerens – Drums

Link Spotify: https://open.spotify.com/album/3yiczZKznOPQjpqYpR6bJx?si=Efo20ERUQc2KsP8W4L7yKg
Soundcloud: https://soundcloud.com/theprincipalsband/sets/long-before-you-truly-dyed-your-hair-the-principals
Facebook: https://www.facebook.com/theprincipalsband

www.theprincipals.nl

the principals

jun
27
za
Live & Stream | HannekeLaura | Folk
jun 27 @ 20:30 – 21:30

Zaal open: 19:30 | er mag een klein publiek bij aanwezig zijn | Livestream via Twitch.tv/vintagesoundsystem
Aanvang: 20:30
Kosten: 15,- (incl. 1 consumptie)
Tickets:

Tickets

Concert Songwriter/Folk zangeres HannekeLaura – ‘Folk revival tour’

Geraakt door de akoestische folk muziek gaf HannekeLaura haar baan als advocaat op en vertrok naar Ierland voor een aantal jaren om zich daar onder te dompelen in de Ierse traditionele muziek en de wilde natuur. Terug in Nederland speelde ze als singer/songwriter onder andere met Perry Blake, Tim Akkerman, The Dubliners, en op allerlei bijzondere plekken zoals Parkpop en in Paradiso.

Haar repertoire bestaat uit romantische eigen ballads en folk traditionals, puur uit het hart gezongen, en op gitaar begeleid. Tijdens de lockdown heeft Hanneke daar een repertoire van covers van oude folk helden uit de jaren ‘60 en ‘70 aan toegevoegd. Denk aan Bob Dylan, Joan Baez, Neil Young, Dolly Parton, Melanie. Dit was een tijdsperiode waarin oude traditionals opnieuw gezongen werden. Voor de live presentatie van haar ‘folk revival’ wordt ze regelmatig begeleid door virtuoze gitarist Febby Tasiran voor een echte country feel.

Laat u meenemen naar oude verhalen, vervlogen tijden en een stukje idealisme om deze veranderende wereld beter te maken. HannekeLaura laat met pure akoestische muziek zien dat er – júist nu – weinig nodig is om iets moois te creëren.
www.hannekelaura.comhannekelaura

jun
28
zo
After Corona Troostconcert | Sjon en Sjakelien
jun 28 @ 15:00 – 18:00

Aanvang:
Er zijn 2 dezelfde rondes achter elkaar:
Eerste ronde is 15:00 uur (en duurt tot ongeveer 16.10 uur)

Tickets

Tweede ronde om 16:30 (deze is al uitverkocht)
Kosten: 7,50 | waarvan 50% voor Thiemeloods, steun dit mooie podium met je aanwezigheid.
Tickets: In de ticketshop.

Sjon en Sjakelien mogen weer zingen!
Coronaproof troostconcert om alles van je af te janken. Vanaf je eigen stoel maar vol emotionele verbinding. Met nieuwe duetjes, volop interactie en een vette knipoog. Sjon en Sjakkelien geven hun eigen draai aan het Levenslied door ook nummers te kiezen die je niet verwacht!
Entree 10 euro, waarvan 50% voor Thiemeloods, steun dit mooie podium met je aanwezigheid.
Je krijgt er sowieso een authentiek Sjon en Sjakkelien mondkapje voor terug!

sjon en sjakelien

jul
5
zo
Aidan & the Wild en Dési Ducrot
jul 5 @ 15:00 – 17:00

Aidan & the Wild en Dési Ducrot | duo optreden waarin ze afwisselend elkaars songs samen spelen

Aanvang: 15:00 | Foyer en terras open vanaf 11:00
Entree: 15,- | met klein publiek
Tickets:

Tickets

Aidan & The Wild
Inspiratie door idolen als ben howard en John Butler en een diepgewortelde liefde voor eerlijke verhalen komen samen in de kenmerkende sound van Aidan & the Wild. Met zijn muziek neemt hij zijn luisteraars mee op een muzikale ontdekkingsreis door zijn interpretatie van folk en americana. Dit gebracht met een grote tas gitaarskills, volle sound en rauwe eerlijke stem resulteert in een show die ieder moment blijft boeien.

Dési Ducrot
combineert haar liefde voor hedendaagse pop met dobro’s en vintage lap steels. Sferische, melodische liedjes waarin de uiteindes van het spectrum worden opgezocht zijn het resultaat. Soms klein, soms bombastisch maar altijd eerlijk en met een flair voor drama. Haar nieuwe single Hey Wanna Get Married is net verschenen. Samen met het nummer Strong Hearted Woman vormen zij het visitekaartje van haar tweede album dat begin 2021 wordt uitgebracht.

aidan desi

jul
10
vr
Mariska Petrovic | Ruis | UITVERKOCHT
jul 10 @ 20:30 – 22:00

Mariska Petrovic | & Richard Wallenburg | -Try Out- Ruis

Dit optreden is UITVERKOCHT.

Aanvang: 20:30 uur | Foyer en terras geopend vanaf 16:00 uur
Entree: 10,- | voor klein publiek
Tickets:

Tickets


Mariska maakt spitsvondige, helder klinkende liedjes met een flinke vleug Americana. Liedjes waarin ze eerlijker is dan ze ooit is geweest. Na jaren in het Engels te hebben geschreven slaat ze namelijk zowel persoonlijk als muzikaal een nieuwe weg in, bepakt met banjo, gitaar, mandoline en haar bijzondere stem en onderweg vergezeld door gelijkgestemde muzikanten. Sinds eind 2018 schrijft Mariska alleen nog maar in het Nederlands en momenteel werkt ze aan nieuw repertoire voor een persoonlijk album: Ruis.


Ruis
Voor dit album werkt Mariska Petrovic intensief samen met bassist Richard Wallenburg van o.a. C.C.C .Inc., Ernst Jansz en Hippe Gasten. Aan het eind van 2019 verscheen de eerste Nederlandstalige single ‘Driekwart en de waarheid’ en in de zomer van 2020 staan de opnames van het volledige album gepland. De nummers worden verwerkt in de muziekvoorstelling Ruis waarin naast Nederlandstalige Americana ook dans en beeld een belangrijke rol zullen spelen. De voorstelling is in het theaterseizoen van 2021/2022 te zien in kleine theaters en podia. 

”Over countrymuziek wordt vaak gezegd: ‘Three chords & the truth’. Dit is mijn uitgangspunt bij het schrijven van liedjes. In het dagelijkse leven maak ik dingen mee, die ik soms moeilijk kan verwoorden of rechtstreeks kan zeggen. In een liedje kun je de essentie vangen en samen delen.”

mariska petrovic

jul
11
za
ISLE | Concert
jul 11 @ 20:30 – 22:00

ISLE is een dream pop duo dat samen op ontdekkingsreis is door de constant evoluerende wereld ISLE.
 
Een wereld van serene melodieën, intrigerende spoken words en orkestrale arrangementen die je doen denken aan Bjork en Ane Brun. Waar de atmosfeer galmt met hun warme akoestische en vervreemdende elektronische klanken, en waar ze hun voorliefde voor organische akoestische instrumenten verzoenen met hun liefde voor een experimenteel en elektronisch geluid.
 
ISLE is een wereld die zich stukje bij beetje laat zien, van het werkelijke tot het onbekende, terwijl ze zich speels voort bewegen. Hun bewegingssensoren, sampling en looping technieken die hun zelfgebouwde lichtdecor en visuals integreren tot een totaal ervaring lokken je verder mee in deze wereld vol van verbeelding, mogelijkheden en ruimte!

Aanvang: 20:30
Entree: 15,- (50% voor ISLE / 50% voor Thiemeloods)
Tickets:

Tickets

Isle

jul
12
zo
Ronald Naar & Björn Tinga | Tout est là | chansons
jul 12 @ 15:30 – 16:30

Tout est là
Theatrale chansonvoorstelling Van Ronald Naar (zang) en Björn Tinga (piano, gitaar).
Oudere chansons (Ferré, Aznavour) maar ook recente creaties (Zaz, Amélie-les-Crayons).
Vorig jaar stonden Björn en Ronald op het Festival van Avignon, vandaag in de Thiemeloods!

Aanvang: 15.30 | Foyer open vanaf 11:00 uur
Kosten: 15,00
Tickets:

Tickets

Hou de ticketshop in de gaten: misschien komen er extra tickets beschikbaar na 1 juli.

Livestream: via www.twitch.tv/vintagesoundsystem of www.twitch.tv/thiemeloods
Neem ook een kijkje op: www.zingenddoorhetleven.nl

Ronald Naar